hbok - algemeen
Met Schipper aan het roer kwamen er punten

Na een paar weken droogte wint HBOK in de regen

HBOK heeft in de stromende regen met 2-0 gewonnen van ZOB (Zuidoostbeemster). Een belangrijke zege, al wist naaste concurrent FC de Bilt ook te winnen. Wel neemt HBOK verder afstand van Monnickendam, dat met liefst 9-0 een forse tik op de neus kreeg van Zuidvogels.

Na een goed begin onder leiding van Tijs Schipper klom HBOK langzaam maar zeker uit een dal. In Nijkerk en De Bilt ging het vervolgens mis met nul punten. Thuis in Zunderdorp werd zaterdagmiddag het goed presterende ZOB vakkundig aan de kant gezet.

,,Dit was de beste wedstrijd onder mijn leiding”

Coach Schipper was erg content met zijn team en de overwinning: ,,Het was allereerst een heel leuke wedstrijd. Na twee nederlagen hadden we dit even nodig. Het goede gevoel is weer terug. We blijven elke week gewoon naar onszelf kijken.”

hbok algemeen

Bij HBOK klopte alles zaterdagmiddag. HBOK speelde een goede wedstrijd en maakte zelf de doelpunten op de juiste momenten: ,,Dit was de beste wedstrijd onder mijn leiding”, vond Schipper. HBOK kwam de eerste helft een stuk beter en sterker voor de dag dan ZOB. Na vijf minuten was het al raak via Romello Austin. ,,Mijn enige kritiek in de rustpauze op mijn ploeg was dat we geen verder afstand namen. We hadden echt mogelijkheden op 2-0. We moeten leren die kansen te verzilveren.”

Austin - HBOK
Austin opnieuw trefzeker

De tweede helft was nog geen kwartier oud, toen Bram Wiedijk de 2-0 scoorde. HBOK maakte ook na rust een gretige indruk, ZOB mocht zelfs van geluk spreken dat de thuisploeg de score niet verder uitbreidde. ZOB was niet opgewassen tegen een goed HBOK en moest na negentig minuten zijn meerdere erkennen.

Schipper tot slot: ,,We hebben laten zien dat we punten kunnen pakken én dat we geleerd hebben van de vorige duels. We hebben de wedstrijd op een gegeven moment dichtgegooid en goed uitgespeeld.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A