Na nederlaag gaat WV-HEDW terug naar de tekentafel

Deze week mocht WV-HEDW het tweeduizendste lid verwelkomen. De jongeling was zaterdag direct pupil van de week bij het eerste. Echter zag hij club ten onder gaan in de thuiswedstrijd tegen Valken’68. De bezoekers wonnen met 2-3. Door de nederlaag gaat de technische staf van WV-HEDW terug naar de tekentafel, want de eerste competitiewedstrijd ging ook verloren.

De middag begon goed op Sportpark Middenmeer. In de tweede minuut maakte Tim Correia de openingstreffer, op aangeven van Danny Blom. Na de goal had WV-HEDW de wedstrijd onder controle, zonder tot echte mogelijkheden te komen. “We hadden Valken toen eigenlijk redelijk teruggedrongen, precies waar we ze wilden hebben”, aldus assistent-trainer Jeffrey Ruhe. Met ongeveer een half uur op de klok kreeg Valken een vrije trap, circa twintig meter van het doel vandaan. De bal werd in de korte hoek binnengeschoten door Huig van Duijn, waardoor de Amsterdammers tegen een gelijke stand aankeken. Twee minuten later kwam Valken zelfs op voorsprong. Uit een hoekschop knikte Marc Langeveld de bal binnen. Met een 1-2 tussenstand gaan de ploegen in de rust aan de thee.

Na de pauze twee wijzigingen bij WV-HEDW. Matthijs Coenradi en Damien de Vegt kwamen voor Joost Heij en Oscar Abouseada. Gedurende de tweede helft kregen de Amsterdammers eigenlijk weinig kansen. Tien minuten voor tijd was het eerste schot tussen de palen een feit. Valken daarentegen maakte in minuut 56 de volgende goal. Van Duijn volleerde de 1-3 tegen de touwen. Tijdens de tweede helft konden de bezoekers uit Valkenburg ook nog de 1-4 maken, maar die viel niet. Vijf minuten voor tijd maakte Boris Santen nog de aansluitingstreffer, nadat hij de gekeerde bal uit een vrije trap binnentikte. Het was echter niet voldoende voor de Amsterdammers, de wedstrijd werd met 2-3 verloren.

“Voetballend moeten we onszelf geen complex aan praten. Vandaag hebben we een prima eerste helft gespeeld”, aldus de balende Ruhe. “We gaan even terug naar de tekentafel. Er is natuurlijk geen paniek. Maar als je de ambitie uitspreekt om hoge ogen te gooien, terwijl je vervolgens na twee wedstrijden met nul punten staat moet je met de groep en met de staf even in de spiegel kijken. Ik ben er zó van overtuigd dat we dit vlot gaan trekken, maar de foutjes moeten er wel uit.”

Volgende week gaat WV-HEDW op bezoek bij Die Haghe in de Hofstad. Die Haghe heeft uit twee wedstrijden een punt gehaald. Voor WV-HEDW dus een mooie wedstrijd om vertrouwen te tanken en de eerste driepunten van het seizoen te behalen. Klik hier voor de overige uitslagen, standen en het programma in de zaterdag eerste klasse.