Home / Algemeen / Na negen wedstrijden wint SDZ weer
SDZ

Na negen wedstrijden wint SDZ weer

De afgelopen periode zat het SDZ niet mee, in de negen voorgaande wedstrijden werden slechts drie punten behaald. Hierdoor waren de Amsterdammers wat afgezakt op de ranglijst. Zondag ontving het op Sportpark Transformatorweg Hillegom, dat op de elfde plaats staat. SDZ won het duel met 4-1, waardoor het team verzekert is van nog een jaar in de zondag eerste klasse.

Bij SDZ-trainer Thijs Sluijter was er blijdschap na het gewonnen duel. “Dit is echt een hele belangrijke. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we het echt als een finale benaderd. Het was namelijk nu of nooit, we wilden de slechte reeks beëindigen.” De oefenmeester zag zijn ploeg een goede wedstrijd spelen, waar er direct druk gezet werd. De score werd door Lancine Bamba geopend. Daarna zette Tim van Gelderen topscorer Maxim van der Meer oog in oog met Hillegom-keeper Marc Hogervorst.  De bezoekers uit het bloemendorp maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer. Het doelpunt werd door spits Niels van Veen gemaakt.

Na de thee zette Van der Meer zijn tweede treffer van de middag op het wedstrijdformulier, nadat hij de bal over de keeper had gestift. Echter kwam zijn naam nogmaals op het wedstrijdformulier, nadat arbiter Tiesinga hem de rode kaart gaf. Zijn trainer baalde als een stekker. “Het was echt heel stom, we stonden met 3-1 voor en hij kreeg rood wegens een soort van natrappen.” De Amsterdammers stonden een half uur met een speler minder op het veld, tegen een gemotiveerd Hillegom. In de warmte speelde SDZ op het tandvlees, maar het team bleef overeind. Aan het eind van de slotfase maakte invaller Levi van der Spek nog de 4-1.

Toen de wedstrijd over was heeft het team nog een feestje gevierd. De mindere reeks werd gestopt en SDZ is, nadat er bijna een volledig nieuwe elftal werd geformeerd, ook in het seizoen 2022/2023 actief in de zondag eerste klasse. Volgende week gaat SDZ naar Sportpark Ookmeer, waar de derby tegen AGB wordt gespeeld. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma in de zondag eerste klasse A.