Na rust buigt Sporting Martinus achterstand om

Na een weekje vrij trad Sporting Martinus zondagmiddag aan tegen FC Purmerend. De vrije week kon Martinus gezien de vele blessures goed gebruiken, al liep de ziekenboeg nog niet echt leeg. Alleen Nils Spooren was weer één helft inzetbaar.

FC Purmerend was in de eerste helft de betere ploeg en werd ook een paar keer gevaarlijk. Doelman Danny de Bruijn hield Sporting Martinus een paar keer goed op de been. Maar na ruim een half uur kon hij niet voorkomen dat Jeffrey Neuteboom met een harde schuiver de score opende. Als Sporting Martinus wat terug kon doen, was dat vooral uit één van de corners, maar goals vielen er voor rust niet meer.

Na rust werd het team van Tom Verhoek sterker en dat zorgde al snel voor de gelijkmaker. Invaller Broos Krijger, die net is doorgestroomd vanuit de O19, zette de 1-1 op het bord. Dat was de opmaat voor meer goede aanvallen van Sporting Martinus en het was vervolgens een andere jongeling die voor de 1-2 zorgde. Luka Musimi bracht zijn team na een fraaie passeerbeweging op voorsprong.

In het laatste half uur kreeg Purmerend ook weer behoorlijke mogelijkheden, maar verrichtte doelman De Bruijn weer goed werk. Zo werd de 1-2 over de streep getrokken. De drie punten brengen Sporting Martinus weer (gedeeld) aan kop. Volgende week ontvangt het Alliance ’22, dat afgelopen weekend niet in actie kwam.