Na rust glipt zege voor AGB weg

Een groot verschil zat er tussen de twee delen van de wedstrijd AGB – De Zouaven. In de eerste 45 minuten was de thuisploeg heer en meester, terwijl De Zouaven blij was dat het slechts 2-0 stond. Na de rust vergooide AGB de wedstrijd, waardoor De Zouaven langszij kon komen. Een domper, maar trainer Imdat Ilguy zag het een klein beetje aankomen.

“Afgelopen donderdag deden we op de training een partij op scherp en daar deden we het echt niet goed. Ik waarschuwde mijn team dat het in de wedstrijd echt beter moest”, zei Ilguy na het gelijkspel. Terwijl de Amsterdammers nog goed startten aan de wedstrijd. Via de rappe buitenspeler Necati Delibasi kwam AGB op een 1-0 voorsprong. Zijn schot verdween in de verre hoek achter De Zouaven-keeper Patrick Schooneman. Tien minuten later werd dezelfde Delibasi in het strafschopgebied gevloerd, waarna scheidsrechter Marcel Roeleveld niets anders kon dan naar de stip wijzen. Adil Amghar el Yettefti ging achter de bal staan en schoot deze zwak in. Doelman Schooneman kon nu erger voorkomen. Adil Amghar el Yettefti dacht een paar minuten later toch nog de score te verdubbelen, maar voor zijn inzet stond hij vermeend buitenspel. Daardoor kon hij alweer niet juichen. Enkele minuten voor rust toch nog een Amsterdamse treffer. Aanvoerder Edip Biberoglu ging achter een vrije trap staan en schoot met veel effect binnen: 2-0.

In de rust waren er weinig toeschouwers van De Zouaven die vertrouwen hadden in een resultaat, want de bezoekers hadden weinig mogelijkheden gekregen en werden door AGB achteruit gedrukt. Toch ging het mis voor AGB. “Ja wat ging er mis… We deden het in de eerste helft goed en in de tweede helft stopten we met voetballen”, baalt AGB-trainer Ilguy. “Dat heeft er ook mee te maken dat ze wat hoger druk gingen zetten. Alleen we bleven niet rustig en gingen er niet onderuit voetballen. Het middenveld bleef vervolgens stil staan, weinig beweging op het veld.” Dat probeerde de trainer met wissels nog om te zetten. “Alleen dat had ook niet het gewenste effect.”

Circa twintig minuten voor tijd kwam De Zouaven op een 2-1 tussenstand. Waarna AGB steeds onrustiger werd. De ploeg uit Grootebroek raakte nog het aluminium. Wel had Ilias Ahamout nog de mogelijkheden om de 3-1 tegen de touwen te werken, maar hij slaagde daar niet in. Vijf minuten voor tijd ging het mis voor AGB. Selahattin Dagasan kwam zijn doel uit en maakte een sliding, maar raakte vooral zijn tegenstander. Geen slimme actie, want De Zouaven kon hierdoor een soort strafcorner nemen. De bal werd slim teruggelegd en door Mees Dudink omgezet tot een doelpunt: 2-2.

Het had een comfortabele middag voor AGB kunnen zijn, maar de Amsterdammers hebben de zege door hun vingers laten glippen. Volgende week gaat AGB, op zaterdag, op bezoek bij De Dijk. Deze ploeg speelde zondag gelijk tegen Vitesse 22. Door het gelijkspel is AGB de koppositie kwijt. Kolping Boys heeft de eerste plaats overgenomen, het doelsaldo van de club uit Oudorp is beter dan dat van AGB.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB