De opkomst bij Fortuna Wormerveer tegen SDZ. Foto door Fortuna Wormerveer

Na rust scoort SDZ 3 keer tegen Fortuna Wormerveer

Zondag stond de eerste competitiewedstrijd voor SDZ op het programma. De Amsterdammers hadden geen al te beste voorbereiding plus beker gedraaid. Geen van de acht wedstrijden werden winnend afgesloten. In de openingswedstrijd van het seizoen 2020/2021 ging de ploeg van Thijs Sluijter op bezoek bij Fortuna Wormerveer. De Amsterdammers wisten scoorden drie keer, terwijl er geen tegendoelpunt werd geïncasseerd. De driepunten gingen dus mee in de tas terug naar Amsterdam.

Bij de start van de wedstrijd kwam SDZ goed weg. Fortuna onderschepte een terugspeelbal maar doelman Mitchel Vincken redde de inzet van de gastheren. Daarnaast werd de SDZ-verdediging in de eerste minuten van de wedstrijd aangevallen door Fortuna. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam SDZ steeds beter in de wedstrijd. Beide ploegen kregen in de eerste helft weinig echte kansen, maar er werd wel attractief gevoetbald. Tijdens de pauze gaf Sluijter tegenover zijn spelers aan dat hij de gretigheid miste. “Het was allemaal leuk, alleen we gingen er net niet voor. De echte gedrevenheid om de goal te maken miste ik. Het was ’t net niet. Ga jezelf belonen, uiteindelijk draait het wel om het maken van goals.”

Na de thee kreeg SDZ al rap een penalty. Nigel Hardenberg ging achter de bal staan en schoot deze binnen. Door de treffer viel er een last van de schouders van de Amsterdammers. SDZ ging beter voetballen en voerde echt de boventoon. In het verloop van de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid. De tweede treffer kwam op naam van spits Omar Limon, de laatste treffer van de middag werd gemaakt door Maxim van der Meer. Alle drie de treffers werden gemaakt door een nieuwkomer binnen de selectie van SDZ. De laatste Aan het eind van de wedstrijd hadden de Amsterdammers het wel lastiger met het opportunistischere spel van Fortuna, maar de thuisploeg wist geen treffer meer te forceren.

Sluijter kijkt als een tevreden coach terug op de wedstrijd. “Het was uiteindelijk wel een terechte overwinning. We hebben veel kansen gecreëerd en enthousiast druk gegeven. Ik vind het knap van de spelers, toch een roerige voorbereiding gehad.” Zo werd zijn SDZ uitgeschakeld in de beker, na nederlagen tegen DCG, HBOK en Spirit’30. “Dan moet je uit naar Fortuna Wormerveer en zie je dat het team op mentaal vlak sterk is.” Volgende week neemt SDZ het thuis op tegen ROAC. Laatstgenoemde ploeg versloeg vandaag Legmeervogels met 1-0. Bekijk hier de overige uitslagen, programma en de stand van de zondag eerste klasse. De wedstrijd FC Uitgeest – AGB ging niet door in verband met een coronabesmetting plus quarantainegevallen bij de thuisclub.

Fortuna Wormerveer heeft zondag verschillende foto’s gemaakt. Ongeveer halverwege staan de foto’s van de wedstrijd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ