Na rust walst ZSGOWMS over SDZ heen

Op Sportpark Ookmeer stonden ZSOWMS en SDZ tegenover elkaar voor een Amsterdamse derby. De thuisploeg bezette de derde plaats in de zondag tweede klasse, terwijl SDZ de laatste positie innam. Tijdens het eerste bedrijf deden de ploegen weinig voor elkaar onder, maar in de tweede helft wist ZSGOWMS de bezoekers eenvoudig af te schudden.

De eerste 45 minuten stond niet bol van de kansen. Het was vooral de thuisploeg dat de bal had, maar de ploeg van het trainersduo Mohamed Hadra en Sebastiaan Fritz wist amper tot doelrijpe kansen te komen. De defensie van SDZ bleef grotendeels overeind en de ploeg van trainer Nick van Beek wilde in de omschakeling ZSGOWMS pijn doen. 

Het was een standaardsituatie waardoor het doelpuntenfestijn werd geopend. Noureddine Harrouni schoot feilloos een vrije trap van 25 meter binnen. Door de openingstreffer van de thuisploeg ging SDZ iets compacter spelen, waardoor ZSGOWMS wat van het doel kon worden gehouden. Op slag van rust kwam de gelijkmaker. Vlak op de helft van SDZ maakte Haitam Ibrahimi een overtreding, waarvoor hij een gele prent van de arbiter kreeg. De vrije bal werd ingebracht en doorgekopt. Hierdoor kon Mariano Olf de gelijkmaker binnen werken.

De stand en de gelijkmaker moet SDZ hoop hebben gegeven op een resultaat, want de verschillen waren klein. Echter was het niveauverschil in de tweede helft te groot. Hierdoor kon ZSGOWMS gemakkelijk de score opvoeren. Enkele minuten na rust werd het 2-1 door een doelpunt van Mohamed Amine el Ghzaoui. Hij controleerde een hoge bal goed en bracht zijn team aan de leiding. Dezelfde El Ghzaoui kopte uit een hoekschop van Harrouni de 3-1 binnen. Met een uur op de klok voltooide El Ghzaoui zijn hattrick: 4-1. ZSGOWMS kreeg nog een opmerkelijke strafschop. SDZ-verdediger Yasmani Morhee raakte de bal met zijn sliding, echter werd er naar de stip gewezen. Sheverinio Blanker ging er achter staan en schoot naast. Lang hoefde hij niet te treuren, want enkele minuten wist hij de 5-1 te maken. 

Gedurende de tweede helft had ZSGOWMS de score verder kunnen opvoeren, want SDZ kon weinig meer inbrengen. Sebastiaan Fritz knikte na afloop tevreden, maar vond dat zijn ploeg in de eerste helft de geboden mogelijkheden had moeten converteren naar een treffer. Aankomende donderdag speelt ZSGOWMS weer een wedstrijd, dan voor de beker. De Amsterdammers reizen af naar Hoorn, waar Vierde Divisionist Hollandia wacht. SDZ komt zondag 25 februari pas weer in actie. Dan komt SDO uit Bussum op bezoek op Sportpark Transformatorweg.  

Bekijk hier meer foto’s van de wedstrijd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)