Home / Algemeen / Na tumultueuze slotfase wint RODA ’23 van DCG

Na tumultueuze slotfase wint RODA ’23 van DCG

RODA ’23 heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt in de strijd om nacompetitie. Na een spannende slotfase won de ploeg uit Amstelveen met 1-2 op bezoek bij DCG.

Zoals vaker dit seizoen koos RODA ’23 ervoor om in te zakken en te spelen vanuit de omschakeling. De ploeg slaagde daar goed en wist wat kansen te creëren. Uiteindelijk leidde dat ook tot de 0-1 van Douwe Leenders, met een diagonaal schot. Maar dat bleef het ook lange tijd. DCG had ruimte om te voetballen en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Die viel uiteindelijk ook aan het einde van de wedstrijd. Anass Benhammouch dacht de bal binnen te koppen, maar Bart van den Boogaard sloeg de bal met de hand uit het doel. Scheidsrechter Hoving kon niets anders doen dan een rode kaart geven en de bal op de stip leggen. Benhammouch zette daarna de 1-1 op het scorebord.

In de lange blessuretijd die nog volgde (8 minuten) gingen beide ploegen nog voor de zege. Bij winst kon DCG namelijk zelfs óók nog meedoen in de strijd om de nacompetitie. Maar uiteindelijk viel nog de 1-2 van Rezgar Kasim. Daarmee blijft RODA ’23 in de race voor de nacompetitie. Volgende week krijgt RODA ’23 bezoek van hekkensluiter FC Jeugd en gaat DCG op bezoek bij SO Soest, dat ook nog mee doet in de race voor een nacompetitieplek.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Koos van der Leest