Na winst op Alcides mag Purmersteijn nog steeds dromen van de titel

Na een 5-1 zege op Alcides is Purmersteijn nog altijd in de race om de titel. Het moet daarvoor zelf komende zondag winnen bij SJC en hopen dat Hoogeveen onderuit gaat tegen RKAVV.

“We doen de afgelopen weken wat we moeten doen en dat is winnen. Het is alleen jammer dat Hoogeveen nog geen misstap heeft gemaakt, maar zij hebben hun lastigste wedstrijd nog voor de boeg”, aldus Purmersteijn-trainer Mo El Bouziani.

Al binnen een halve minuut zag hij zijn ploeg zondag op een 1-0 voorsprong komen via Mircle Elstak. “Daarna begon de tegenstander meteen in te zakken en hadden we wat moeite om tot grote kansen te komen. We waren dominant in ons spel, waardoor zij achteruit moesten.” In de tweede helft raakten de krachten van Alcides echter op, waardoor Purmersteijn via goals van wederom Elstak, Thomas Schaap, Luca Gilliot en Younes Oulhou kon uitlopen naar een 5-1 zege.

Zo blijft een titel voor Purmersteijn komende zondag dus mogelijk: “Het zou de kroon op het seizoen zijn, maar ons doel dit seizoen was het halen van de nacompetitie en dat hebben we in eigen hand. De nacompetitie is voor nu ook het meest realistisch, dus daar moeten we ook vanuit gaan. Er moet ook geen teleurstelling zijn als we de titel niet pakken, als we zelf maar doen wat we moeten doen tegen SJC.”
Terwijl zijn staf zich al voorbereid op de nacompetitie met het bekijken van mogelijke tegenstander, richt de trainer zich zelf met zijn ploeg deze week volop op het laatste competitieduel: “De focus ligt gewoon op komende zondag, met een normaal programma. We hebben nu 6 keer op rij gewonnen en dat is een mooie reeks, die we in ieder geval graag willen voortzetten.”

Bekijk hier de stand en het programma in de Vierde Divisie Zondag A

Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)