Na winst op De Zouaven klimt De Dijk naar linkerrijtje

De Dijk heeft de overwinning van vorige week bij VIOS W een goed vervolg kunnen geven. Op Sportpark Schellingwoude kwam De Zouaven op bezoek, dat in de vorige speelronde onderuit ging tegen ZOB.

De eerste helft ging gelijk op. Zowel De Dijk als de bezoekers wisten tot mogelijkheden te komen. De wedstrijd was een kwartier onderweg toen de Amsterdammers de eerste treffer van de middag maakten. De Dijk veroverde de bal en gelijk werd de bal meegegeven aan de opstomende linksback Benjamin Boersma. Hij zocht z’n tegenstander op en ging er langs. Wel leek hij de bal te ver voor zich uit te spelen, maar net voor de achterlijn achterhaalde Boersma de bal. Een strakke voorzet volgde, waardoor Cain Croes met een puntertje wist te scoren. De Zouaven kreeg daarna meerdere kansen op de gelijkmaker, alleen stond eerst het vizier niet op scherp. Met bijna half uur op de klok volgde toch de gelijkmaker voor de gasten. Nour Zafzafi pingelde met de bal en verloor de bal. Met een simpele voetbeweging werd vervolgens De Zouaven-aanvoerder Roy Janssens voor doelman Xander Kramer gezet. Janssens omspeelde de keeper en tikte de gelijkmaker tegen de touwen.

Tijdens het tweede bedrijf gingen beide ploegen op jacht naar de voorsprong, maar het was De Dijk dat wederom de leiding pakte. Een snelle uitbraak via de rechterkant was de opmaat naar het doelpunt. Venitchio Sint gaf voorzet vanaf de rechterkant en Alpay Büyükeken hoefde er alleen tegen aan te lopen: 2-1. De Zouaven kreeg nog enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De grootste kans werd door geklungel van de thuisploeg ingeleid. De inzet van de bezoekers hobbelde net naast de paal. Wel was de aanvalsmachine van De Dijk warm gedraaid. Zo’n 10 minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was het weer raak. Waar vorige keer Sint nog Croes bediende, was het bij de derde Amsterdamse treffer andersom. Op aangeven van Croes maakte Sint de 3-1. De Zouaven zette nog even aan, maar de Amsterdamse stond als een huis. Wel schoten de bezoekers nog kiezelhard tegen het aluminium. Echter kwam de ploeg niet tot de aansluitingstreffer. Al met al een verdiende overwinning voor De Dijk.

Volgende week speelt De Dijk een regioderby tegen ZOB. Allebei de ploegen zijn in vorm, want de twee voorgaande wedstrijden gewonnen. Voor De Zouaven wacht een thuiswedstrijd tegen Hoofddorp. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)