Home / Algemeen / Na winst op Zeeburgia verslaat Buitenboys nu ook De Volewijckers

Na winst op Zeeburgia verslaat Buitenboys nu ook De Volewijckers

Buitenboys en De Volewijckers gingen voorafgaand aan dit weekend samen op kop in de bekerpoule. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd van de districtsbeker gewonnen. Vorige week zaterdag boekte De Volewijckers een 3-5 zege op bezoek bij Nieuw Sloten. Midweeks boekte Buitenboys een monsterzege op Zeeburgia: 9-0. In Amsterdam-Noord kwam zaterdag Buitenboys op bezoek. De ploeg van uit Almere versloeg De Volewijckers met 2-5.

De wedstrijd was nog maar zo’n vijf minuten onderweg toen Damien Simson scoorde voor de thuisploeg. Aan de andere kant dacht Collins John de gelijkmaker te scoren. Zijn lob over doelman Sven Keijzer ging rakelings naast de paal. De mogelijkheden volgenden elkaar in de openingsfase rap op. Na een goede crosspass van Danny Blok op Issam el Bakkali (die toch niet de overstap heeft gemaakt naar DWS) werd het spel verlegd, via de rechterkant werd de bal voorgebracht. De Volewijckers dachten uit de voorzet te scoren, maar Du’aine Le Blanc verdedigde zijn doel met verve en wist de inzet te keren. Aan de andere kant verdween de bal wel in het doel: een schot van John ging via de binnenkant van de paal binnen.  Na zo’n 22 minuten kwam De Volewijckers op een 2-1 voorsprong. El Bakkali schoot, de inzet werd gekraakt en kwam voor de voeten van Seranio Austin. Voor de aanvaller was het een koud kunstje om de doelman te verschalken. Op slag van rust maakte John de gelijkmaker voor Buitenboys. De assistent-scheidsrechter vlagde nog voor buitenspel, maar na een gesprek met zijn assistent besloot de arbiter om de treffer toch goed te keuren.

Na de pauze kwam Buitenboys beter uit de startblokken. De Volewijckers werden terug gedrongen door de Almeerders. Het werd gedurende de tweede helft duidelijk welke ploeg in de derde en vierde klasse actief was. Buitenboys had het betere van het spel. Rowdy Moorman kreeg in de vijftigste minuut een grote mogelijkheid. Echter wist hij niet te scoren uit de hoge voorzet. Zijn poging verdween naast. Halverwege de tweede helft was het wel raak voor Moorman. Deze voorzet werd hard binnengeschoten door de aanvaller.  De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van de thuisclub, terwijl Buitenboys het spel dicteerde. De Volewijckers wisselde een paar keer en probeerde dreigend te zijn in de omschakeling.  Met nog tien minuten te gaan een perfect uitgevoerde aanval van Buitenboys. De aanval werd soepel afgerond door de bezoekers. Vlak voor tijd kwam werd het zelfs nog 2-5. Na wederom een goede aanval kon Sharindra Jagroep de zevende treffer van de middag maken.

Mitchell Haijen, de trainer van De Volewijckers, was na afloop realistisch. “In de eerste dertig minuten deden we het aardig en konden we mee met Buitenboys. Daarna zag je wel dat er een verschil was, kwalitatief en conditioneel.” Volgende week neemt De Volewijckers het thuis op tegen Zeeburgia.

Buitenboys speelt volgende week tegen Nieuw Sloten, in Almere wordt er om 15.00 uur afgetrapt.

Send this to a friend