Na zege op FC Abcoude kan ZSGOWMS kampioenschap ruiken

Op Sportpark Ookmeer heeft ZSGOWMS een belangrijke overwinning geboekt. FC Abcoude kwam op bezoek en keerde weer met lege handen huiswaarts. Wel kregen de bezoekers uit Abcoude enkele minuten voor tijd een kans op de gelijkmaker, maar deze werd niet benut. Daarna verdubbelde ZSGOWMS de score, waarmee de winst binnen was.

Assistent-trainer Sebastian Fritz was erg blij met het vertoonde spel van ZSGOWMS. “We speelden een weergaloze wedstrijd en dat zeg ik niet snel. Alleen jammer dat we in de eerste helft op een 1-0 bleven steken. In een zeer hoog tempo voetbalden we naar het doel van Abcoude toe en kregen meerdere grote mogelijkheden. Alleen gingen deze er niet allemaal in.”

Fritz zag vervolgens een van de lastigste acties wel een doelpunt opleveren. “Shadi el Sabrouty gaf met een vallende bal en spits Jaheem Uiterloo kopte deze tegendraads in, een uitstekende goal.” De staf van ZSGOWMS moest vandaag na zo’n vijf minuten al een eerste wissel inbrengen, nadat de schouder van Raven Bergwijn uit de kom ging. 

“Ook hadden we twee afwezigen in verband met de vakantie.” Hierdoor konden spelers die de afgelopen op de bank zaten zich laten zien. “We hebben een sterke bank en ze doen niet onder voor de basis. Zo was Shadi een van de beteren op het veld vandaag, terwijl hij eerdere wedstrijden nog van de bank startte.”

In de tweede helft bleef ZSGOWMS doorvoetballen, maar ging het tempo wel wat naar beneden. “Het was wel een tandje lager, maar we speelden nog steeds goed.” Enkele minuten voor tijd ging een van ZSGOWMS-verdedigers in een moment van onachtzaamheid in de fout. Hierdoor had Abcoude de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar dat gebeurde niet. In de blessuretijd maakten de Amsterdammers nog de 2-0. “Haitam Ibrahimi gaf met buitenkant rechts een bal op Yassin Farah, die de score verdubbelde.”

Over twee weken kan ZGOWMS zich kronen tot kampioen van de zondag tweede klasse B. Echter moet er op bezoek bij DCG wel de Ookmeerderby gewonnen worden. “Tegen DCG zegt de stand niet zoveel, het is altijd een wedstrijd op zich”, besluit Fritz. Om het kampioenschap binnen te halen moet Sporting Martinus dan eveneens niet winnen. Er zijn dus nog enkele afhankelijkheden.

Archieffoto door Jos Spitteler.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)