Na zege op Pancratius is Amstelveen klaar voor de nacompetitie

Amstelveen heeft ook zijn laatste competitiewedstrijd gewonnen. Pancratius werd vrij eenvoudig met 3-0 opzij gezet en de Amstelveners gaan met een goed vertrouwen de nacompetitie in. Binnen een minuut lag de 1-0 al binnen. Mourad Aitja maakte de goal en halverwege de eerste helft verdubbelde Toby Correia de stand. In de slotfase zette Pim Rive, net ingevallen na een lange blessureperiode, de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Amstelveen miste een boel spelers. Zeker met het oog op de nacompetitie werd er geen risico genomen. Maar de wel beschikbare spelers legden Pancratius al snel hun wil op en Pancratius liep vanaf het begin achter de feiten aan. Een snelle aanval vanaf links kwam bij Robert Lesmeister terecht en die zette Mourad Aitja alleen voor de goal. Aitja bleef kalm en schoof de 1-0 binnen. Amstelveen had zijn snelle voorsprong en Pancratius moest aan de bak. Er ontstonden wel wat kansjes voor de goal van Giovanni Santangelo, met de grootste voor Joey van Lemmeren. Zijn schot ging een metertje naast. Halverwege de eerste helft werd Aitja ingespeeld in de 16 en zijn hakje op de doorgelopen Toby Correia was klasse. Correia omspeelde Daniél Pommerel en zette de 2-0 op het scorebord. Lesmeister was dichtbij de 3-0, maar Pommerel wist met een mooie redding dit te voorkomen.

Na rust eigenlijk weinig hoogtepunten meer. Pancratius geloofde het allemaal wel en Amstelveen consolideerde de wedstrijd. Zes minuten voor tijd rondde Pim Rive een mooie aanval af en bracht de eindstand van 3-0 op het scorebord.

De wedstrijd was gedaan en er was tijd voor wat ceremoniële momenten. Drie spelers nemen afscheid van selectievoetbal bij Amstelveen en daar kon waardig afscheid van worden genomen. Robert Lesmeister ging als eerste naar de kant. Lesmeister, volgend seizoen toegevoegd aan de technische staf, speelde 192 competitiewedstrijden en wist daarin 71 keer te scoren. Daarna was het de beurt aan Michael Coster, die door een ernstige blessure, niet meer op niveau zal voetballen. Coster heeft 154 competitiewedstrijden gespeeld en daarin 35 keer gescoord. Jurrit Wilhelmus, goed voor 119 wedstrijden en 14 goals, stopt met selectievoetbal en gaat verder in een vriendenteam.

Voor Pancratius is het seizoen klaar en zijn geëindigd op de 11e plaats. Amstelveen Heemraad is geëindigd op de 4e plaats en gaat zaterdag op bezoek bij Stormvogels, de nummer 2 uit 3A. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar de tweede ronde en zal dan op bezoek gaan bij de winnaar van de wedstrijd Zaandam – Olympia Haarlem. Voor de verliezer van deze wedstrijd is het seizoen klaar en zal volgend seizoen weer spelen in de 3e klasse. Bekijk hier het hele programma voor de nacompetitie

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek