Nacompetitie lonkt voor OSV: “Leggen onszelf genoeg druk op”

Met nog twee speelronden te gaan, kan zaterdag tweedeklasser OSV deelname aan de nacompetitie voor promotie ruiken. Dat terwijl de ploeg van Ron van der Velde zich vorig jaar rond deze tijd pas veilig speelde. Ondanks dat het geen ‘moeten’ is in Oostzanerwerf, wordt door de spelers de druk wel opgevoerd.

In de groepsapp van OSV is de stand al meerdere keren voorbij gekomen. Ook spits Joey Noordenbos deed hieraan mee door te delen dat ze één punt losstaan in de derde periode. “We leggen onszelf al genoeg druk op dat we er iets moois van willen maken”, zegt Noordenbos. “Het zou heel mooi zijn als het lukt, zeker vanwege het honderdjarig bestaan van de club. En als je er eenmaal aan meedoet, wil je het ook halen. Het zijn finales, het gaat om de vorm van de dag. Als je even een slechte dag hebt, heb je een probleem.”

Om het nacompetitieticket veilig te stellen – via een periodetitel of de vierde plek op de eindstand (drie punten voorsprong op Marken) – kan OSV zich weinig puntverlies permitteren in de laatste twee duels: Buitenveldert-thuis en Zandvoort-uit. Eerstgenoemde bereidt zich alvast voor op de nacompetitie (tegen degradatie) en Zandvoort is al veilig. Bovendien heeft OSV daar nog iets goed te maken van een 1-2 nederlaag eerder dit seizoen.

Voor Noordenbos is er ook nog een individuele strijd om de topscorerstitel van OSV. Door zijn twee goals tegen Marken (1-3) is hij Nicky Roele tot op één punt genaderd: twaalf tegenover dertien. Volgens de spits is het ‘geen dingetje’ tussen de twee of binnen de selectie en gunnen ze elkaar juist veel. “Nicky was helaas uitgevallen, maar na de wedstrijd was hij wel de eerste die mijn feliciteerde met de twee goals. Dat was top.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV