Home / slideshow / Nalatig HBOK wint van FC Medemblik
Eerste versterkingen voor HBOK

Nalatig HBOK wint van FC Medemblik

Vlekkeloos was het niet tegen FC Medemblik, maar HBOK wint wel weer

Een week na de eerste seizoensoverwinning stond HBOK opnieuw tegenover een ploeg die een klasse lager speelt. De ploeg van Juan Coto begon onzorgvuldig aan de wedstrijd en eventjes leek het mis te gaan, maar na rust nam HBOK alsnog afstand en won uiteindelijk met 3-2.

Slap begin

HBOK begon slap en kwam op achterstand. “FC Medemblik heeft een team dat razendsnelle aanvallers heeft en goed is in de counter. Daar hadden we aanvankelijk veel moeite mee. Onze organisatie stond niet goed. We speelden de eerste helft verder best goed en kwamen dan ook verdiend op 1-1 door Davey Claus”, aldus coach Coto.

Marge van twee

Daarna sloeg HBOK toe met twee goals van respectievelijk Bilal El Amrani en Dennis Kaars. Een veilige marge was bereikt. HBOK ging daarna echter nog achtelozer voetballen. Daarover zei Juan Conto het volgende: “We leden te makkelijk balverlies. Aan de bal was het simpelweg ondermaats. We zochten het in moeilijke oplossingen. Nee, het was gewoon erg nonchalant in de tweede helft”. FC Medemblik wist daarvan te profiteren en verkleinde de achterstand: 3-2. De overwinning kwam niet echt onder druk en zo konden de Zunderdorpers wederom drie punten bijschrijven en gaat het stevig aan kop in de bekerpoule.

Verdedigen hoort erbij

“We moeten beter verdedigen als team. Bij de 0-1 stonden we niet goed. En de 3-2 van FC Medemblik was een prima doelpunt, maar het kwam tot stand na onnodig balverlies. We moeten daaraan werken”, analyseerde Coto na afloop.

Echte werk moet nog komen

HBOK gaat stevig aan de leiding in de bekerpoule en dat mag ook verwacht worden. Na komende week (HBOK moet zaterdag 17 september bij Spirit ’30 op bezoek) wacht de competitiestart. Het team tankt vertrouwen, raakt fitter en heeft geen blessures. Alle ingrediënten om de bekerpoule goed door te komen en op 24 september in Huizen bij de Zuidvogels klaar te zijn voor het grote werk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)