Home / Algemeen / Naoufal Haddadi heeft zijn plek gevonden bij ZSGOWMS: “Het is een soort project”

Naoufal Haddadi heeft zijn plek gevonden bij ZSGOWMS: “Het is een soort project”

Ondanks zijn leeftijd is Naoufal Haddadi (25) één van de ervaren krachten van zondag derdeklasser ZSGOWMS. Na jaren wisselen van clubs wil de middenvelder zich nu voor langere tijd ergens settelen. “Misschien blijf ik hier voor de rest van mijn carrière.”

Ruim een jaar geleden zat Haddadi nog in Marokko. Een nieuwe kans op een profavontuur voor de oud-speler van Almere City en AGOVV. Zijn verblijf bij CAK Khenifra bleef beperkt tot drie maanden. Hij kwam niet in actie voor de eerstedivisionist. “Ik was niet speelgerechtigd, werd een beetje aan het lijntje gehouden”, zegt de verdediger annex middenvelder. Hij stond nog ingeschreven bij JOS/Watergraafsmeer, waar Haddadi in 2016/17 speelde. Toch wilde hij niet terugkeren, om geen gezichtsverlies te lijden. Haddadi wachtte liever tot de zomer.

Tijdens het vorige seizoen hield hij zich met een personal trainer fit. De Amsterdammer twijfelde over een nieuwe club, totdat Soufyan Daafi – een oude bekende – hem ZSGOWMS voorstelde. Haddadi besloot het gesprek aan te gaan. “Ik voel mij nergens te groot voor. Het verhaal sprak mij aan”, zegt hij maanden later. “Sinds ik weg ben uit het betaald voetbal (in 2013 na het faillissement van AGOVV) heb ik elk jaar een andere club gehad. Ik wilde een club waar ik me goed bij voel. Bij JOS had ik het enorm naar mijn zin. Maar die inspanningen.. Ik ben nu ook zakelijk actief en wil wat vrije tijd hebben. Het is niet zo dat ik even een balletje kom trappen. Iedereen die mij kent, weet dat ik daar veel te fanatiek voor ben. Als iemand op de training loopt te kutten, schop ik hem doormidden. Zo’n mentaliteit heb ik.”

Foto: Mario Wormhoudt

Op 25-jarige leeftijd heeft hij een hoop clubs achter zijn naam. Haddadi doorliep de jeugd van FC Utrecht, debuteerde als A-junior bij Almere City FC, speelde ook voor AGOVV en zijn weg in het amateurvoetbal leidde hem langs DCG, De Kennemers, EDO. JOS/Watergraafsmeer en nu ZSGOWMS. “Ik heb een karrenvracht aan ervaring”, zegt hij gelijk. “ZSGOWMS is een heel ambitieuze club en ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik zie het als een soort project. ZSGOWMS kan binnen drie jaar minimaal een stabiele tweedeklasser zijn. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Misschien blijf ik hier voor de rest van mijn carrière.”

Voor Haddadi immers geen profambities meer, dat heeft hij allemaal al gezien. Zelfs een zak geld uit de zandbak kan hem niet verleiden. “Ik heb een studie, alles erop en eraan. Ik heb wat te verliezen. Als dat niet zo was, geloof me: één belletje en ik was weg. Wanneer je 25 bent en je hebt een contract van 2,3 miljoen bij Juventus, ja hè hè. Maar je moet op je 25ste niet in de Keuken Kampioen Divisie willen voetballen. Ik heb andere dingen in het leven leren waarderen.”

Met ZSGOWMS wil hij omhoog. Haddadi is er inmiddels achter dat er voldoende kwaliteit aanwezig is. Het enige wat nog tegenzit zijn de resultaten, al ligt het niet aan het vertoonde spel. “Wij spelen echt goed voetbal. We zijn ook door niemand weggespeeld.” Toch weet hij zelf ook dat het een beetje als grootspraak klinkt. De Amsterdammers bezetten inmiddels ‘slechts’ de vijfde plek. “Dat is het erge. Dan moet je gewoon je mond houden en niets zeggen. En gaan scoren, want wij moeten onszelf belonen.”

Foto boven: John Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)