Nederlaag AGB op bezoek bij AFC’34

Wederom moet AGB een domper verwerken. Na de verloren tuchtzaak over het opstellen van een niet speelgerechtigde speler kreeg de club vier punten in mindering. Hierdoor zakte AGB van een tweede naar een vijfde plek op de ranglijst. Dit weekend gingen de Amsterdammers op bezoek bij AFC ’34, dat de tweede positie had overgenomen. In Alkmaar verloor AGB met 3-0.

In Alkmaar kreeg de thuisploeg veel mogelijkheden in de eerste helft. Daliel Afouzar kwam oog-in-oog met AGB-keeper Selahattin Dagasan, maar de brilstand bleef op het scorebord staan. De aanvallers van de bezoekers waren ook dreigend, maar wisten ook het net niet te doen bollen. Halverwege de eerste helft was het voor Afouzar wel raak: 1-0. De thuisploeg kreeg meer mogelijkheden, maar met een 1-0 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

AGB voerde de druk op en wilde de gelijkmaker forceren. De Amsterdammers willen immers de aansluiting op de ranglijst houden. Echter kregen de bezoekers de deksel op de neus. Invaller Joshua John maakte de 2-0, waardoor de score werd verdubbeld. In het slot van het duel werd het nog 3-0. Huib Sprenkeling was de doelpuntenmaker.

Volgende week neemt AGB het op tegen LSVV. Op donderdag 25 mei staat het inhaalduel met SDZ op het programma. De laatste competitiewedstrijd is dan tegen Assendelft. Door de nederlaag staat AGB nu op de zesde plek, wel moet de wedstrijd tegen SDZ nog worden ingehaald.