Nederlaag AGB op bezoek bij Velsen

Net zoals vorige week in de thuiswedstrijd tegen Hillegom is AGB tegen een competitienederlaag aangelopen. De Amsterdammers waren afgereisd naar Velsen, waar men de ruime overwinning in de districtsbeker (1-6 bij DOSC) een vervolg wilde geven. Maar ze namen de punten niet mee terug naar de hoofdstad. Velsen won met het minimale verschil 1-0.

AGB bracht in het begin van de wedstrijd fraai voetbal op de mat in Velsen, maar wist dit niet om te zetten in een doelpunt. Na een kwartier keken de Amsterdammers tegen een achterstand aan, want Cedric Girault maakte de eerste treffer van de wedstrijd: 1-0. Velsen, dat ingezakt speelde, hield de aanvallen van AGB tegen en wist zelf ook dreigend te worden. Echter kon er geen doelpunt meer worden genoteerd op het wedstrijdformulier en bleef het 1-0.

De uitploeg liep in de zoektocht naar de gelijkmaker tegen meerdere kaarten aan. Arbiter Johan Jensch moest meerdere spelers van AGB noteren in het bonnenboekje. Ook moest centrale verdediger Soeremly te Vrede inrukken na het verkrijgen van een rode kaart. Trainer Imdat Ilguy zag dezelfde kaart. Bij de thuisploeg hadden drie spelers een gele kaart gekregen.

Door de nederlaag is AGB een plek op de ranglijst gedaald. Vitesse ’22 heeft nu de tweede stek overgenomen. Volgende week zondag wacht een thuiswedstrijd op Sportpark Ookmeer. IVV komt dat op bezoek, de ploeg uit Landsmeer bezet de negende plaats van de eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB