Nederlaag Amstelveen Heemraad tegen EDO

Amstelveen Heemraad heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen EDO te verliezen met 1-2. In thuiswedstrijden is Amstelveen altijd wel de bovenliggende partij, maar het Haarlemse EDO, vorig seizoen via de nacompetitie gedegradeerd uit de tweede klasse, was eigenlijk de hele wedstrijd de beterde partij.

Amstelveen mistte door blessures en omstandigheden vier basisspelers, waardoor het automatisme wat in het spel ontbrak. Het jeugdige EDO, onder aanvoering van Calvin Kromodjojo, speelde de bal soepel rond, maar tot grote kansen resulteerde dat niet. Amstelveen verloor halverwege de eerste helft Tycho Spanjer die erg ongelukkig ten val kwam, waardoor zijn schouder uit de kom ging. Na deze aderlating probeerde Amstelveen in zijn spel te komen, maar kon geen vuist maken. Omdat ook EDO wat slordiger ging spelen ging men met een 0-0 stand de rust in.

Na rust werd EDO gevaarlijker en kwam snel op een 0-1 voorsprong, toen Kaya Lima vanaf een metertje of 18 kon uithalen en doelman Giovanni Santangelo het nakijken gaf. Het laatste kwartier kwam Amstelveen wat beter in zijn spel en vijf minuten voor tijd leverde dat de gelijkmaker op. Door een misverstand achterin bij EDO kwam de bal ongelukkig op het hoofd van Luuk van der Putten en hij klopte keeper Branco Uitendaal. Binnen één minuut stond EDO weer op voorsprong. Ahmed Ismail kreeg vanaf de aftrap de bal op rechts en zijn voorzet werd door Tom Reinhard in de korte hoek binnen gewerkt. De vreugde was groot bij EDO en Amstelveen oogde verslagen. Kort voor tijd leverde dat nog aardig wat commotie op als de hele bank van EDO zich met een klein opstootje moest bemoeien. Uiteindelijk werd het een en ander gesust en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Lagen was de emotie weggeëbd.

Zaterdag gaat Amstelveen op bezoek bij Stormvogels en speelt EDO thuis tegen RODA ’23.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek.