Nederlaag AMVJ tegen FC Zaandam

De subtop in de zaterdag tweede klasse A zit dicht bij elkaar. AMVJ heeft voorafgaand aan speelronde twintig 22 punten verzameld en staat daarmee op de tiende plek in de competitie, dat is zeven punten minder dan de nummer 4 Arsenal. Dit weekend nam AMVJ het op ’t eigen sportpark op tegen de nummer 11, FC Zaandam. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg acht punten, maar de wedstrijd is dit verschil vijf punten. AMVJ verloor het duel namelijk met 1-2.

Het duel was tien minuten onderweg toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Een indraaiende vrije trap werd door Teddy Mijnals binnen gekopt. Zijn kopbal ging met een boogbal over FC Zaandam-keeper Jory Witlam heen. Na de openingstreffer poogde AMVJ de bezoekers uit Zaandam terug te dringen, dat enigszins lukte. Wel bleven de gasten het proberen in de omschakeling. Na een half uur spelen wist FC Zaandam met het hoofd te scoren. Een piekfijne voorzet van Brian Klein Reesink werd door Cerezo Hartgers binnengekopt, de AMVJ-doelman was kansloos op de harde bal. Circa vijf minuten voor rust kreeg AMVJ nog een goede mogelijkheid. Middenvelder Daan van Hees ging diep en werd met een hoge bal aangespeeld. Van Hees volleerde de bal, maar daardoor kon er niet genoeg richting aan worden meegegeven: het leer vloog over het Zaanse doel.

Na de theepauze zorgde FC Zaandam voor een paar hachelijke momenten in het strafschopgebied van AMVJ. De bezoekers kregen meerdere kansen, maar er werd niet gescoord. Het gaaf Zaandam wel vertrouwen, de ploeg van trainer (en voormalig speler) Serdar Oztürk ging de strijd aan. Het spel golfde op en neer, grote mogelijkheden waren er echter niet. Vanaf het tweede deel van de tweede helft werd AMVJ sterker, de ploeg zette de tegenstander onder druk en kon meermaals aanvallen. Echter kwam FC Zaandam in minuut 82 op een 1-2 voorsprong. Zino Hartgers maakte het doelpunt. Enkele minuten later sprintte dezelfde Hartgers nog richting het AMVJ-doel, maar zijn inzet werd gekeerd waardoor FC Zaandam een hoekschop kreeg. In de slotfase speelde AMVJ alles of niets. Het Zaanse doel werd nog meermaals onder vuur genomen, maar de bezoekers hielden stand. Na een lange blessuretijd floot scheidsrechter Jessey van Pinxteren voor het eind van de wedstrijd en moest AMVJ een nederlaag incasseren.

AMVJ-trainer Ricky Kumar baalde na afloop. “Dit was de wedstrijd waar we onszelf veilig hadden kunnen spelen. Alleen nu wordt het gat met FC Zaandam vijf punten, terwijl we nog moeilijke wedstrijden gaan spelen tegen HBOK, Waterwijk en FC Aalsmeer. Wel vond ik dat we vandaag niet slecht speelden. De bal ging goed van links naar rechts, we kregen kansen en Zaandam liet zich inzakken. Ze maken twee geweldige goals, alle complimenten aan hen. Ook complimenten aan FC Zaandam-trainer Serdar Oztürk. De ploeg doet het goed en er zit in idee in.” Kumar en zijn manschappen gaan zich richten op de volgende tegenstander.

Volgend weekend gaat AMVJ op bezoek bij Waterwijk, dat dit weekend de topper speelde tegen koploper HBOK.  Bekijk hier meer foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)