Nederlaag Arsenal bij Zwaluwen

ASV Arsenal doet dit seizoen mee in de bovenste regionen van de Zaterdag Tweede klasse A. Het team van trainer Imro Wielkens was vorige week vijf keer trefzeker tegen hekkensluiter EVC, maar dit weekend kreeg Arsenal vijf treffers om de oren. Wel wist men nog driemaal te scoren, maar dat was niet voldoende. Hierdoor ging de uitwedstrijd bij Zwaluwen met 5-3 verloren.

In Hoorn kende Zwaluwen een uitstekende start. Binnen tien minuten voetballen stond het 2-0 voor de thuisploeg. Jerven Devid opende het doelpuntenfestijn, waarna Samet Cetin de voorsprong verdubbelde en er 2-0 van maakte. Devid maakte na een half uur spelen de 3-0, waardoor Arsenal tegen een fikse achterstand aan keek. Stefan Batista Pereira maakte wel een doelpunt voor de Amsterdammers, waardoor de score tot 3-1 werd teruggebracht.

Bij Zwaluwen was Devid op dreef, want hij zorgde er tien minuten na rust voor dat de gastheren op 4-1 kwamen. Hierdoor maakte hij zijn hattrick compleet. Arsenal kon snel wat terug doen, want spits Kobe Wielkens maakte de 4-2. Binnen tien minuten scoorde Zwaluwen weer, wie anders dan Devid maakte de 5-2. In de slotfase moest de thuisploeg het nog met tien man doen, nadat Kayra Kaplan met tweemaal geel het veld moest verlaten. Kiet Versluys bracht in de blessuretijd Arsenal nog op 5-3, maar dat was niet voldoende om een punt aan het duel over te houden.

Volgende week zaterdag neemt Arsenal het in eigen huis op tegen Olympia Haarlem. Zwaluwen komt ook naar Amsterdam, want de ploeg uit Hoorn speelt bij AFC (zaterdag). Bekijk hier de stand, uitslagen en het overige programma in de Zaterdag Tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)