Nederlaag bij ZOB betekent degradatie voor FC Aalsmeer

FC Aalsmeer speelt volgend seizoen in de zaterdag tweede klasse. Onder leiding van interim-trainer Roel Turkenburg lukte het niet om het vege lijf te redden in de nacompetitie. In de tweede ronde was ZOB te sterk voor de herkanser.

Voorafgaand aan het duel mocht Turkenburg behoorlijk puzzelen. Zo ontbraken routiniers Sander Aznar Martinez en Burak Sitil, terwijl Martin Campbell en Sergae Kogeldans op de bank begonnen. Zij zagen dat FC Aalsmeer ondanks het windvoordeel in de eerste helft moeite had om kansen te creëren. Tot overmaat van ramp keken de bezoekers na een klein halfuur tegen een 1-0 achterstand aan nadat ZOB-spits Kevin Grent goed reageerde op een lange bal: 1-0.

Vlak voor rust was de stand weer gelijk. Uit een snelle aanval tekende Junior Tiller voor de 1-1. Toch moesten de Aalsmeerders in de tweede helft met wind tegen opnieuw in de achtervolging. In de zestigste minuut bracht Dave Ninteman de thuisploeg met een rake kopbal weer aan de leiding. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. ZOB-invaller Vincent Eijben besloot door te jagen op doelman Nick van der Wiel en met succes, want hij kreeg de bal tegen zich aangeschoten waarna deze in het doel verdween: 3-1.

Dat was ook de genadeklap. In de slotfase strooide Grent extra zout in de wonden van FC Aalsmeer. Uit een counter bepaalde de spits de eindstand op 4-1 in het voordeel van ZOB. Die ploeg neemt het in de finale op tegen mede-tweedeklasser Delta Sports’95. FC Aalsmeer moet de wonden likken en verlaat na drie seizoenen de zaterdag eerste klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: Jaap Maars