De Dijk - Foto: Jos Spitteler

Nederlaag De Dijk bij De Zouaven

In Grootebroek speelde De Dijk dit weekend een uitwedstrijd bij De Zouaven. De Amsterdammers wisten geen punt aan dit duel over te houden. De Dijk moest twee treffers incasseren en slaagde er niet in om zelf te scoren. Hierdoor keerde de ploeg met lege handen huiswaarts.

De Dijk-trainer Kelly Giessen keek terug op de wedstrijd. “In de eerste helft werden er van beide kanten niet echt kansen gecreëerd. Met een 0-0 rusten zou logisch zijn. Alleen twee minuten voor tijd gaven we een goal weg.” Giessen zag zijn team een te korte terugspeelbal geven, waarna De Zouaven profiteerde en uiteindelijk de 1-0 wist te maken. Het doelpunt werd gescoord door Yunus Bacaksiz. “Dat had voorkomen kunnen worden en de tweede helft werd dus lastig. De Zouaven gunde ons de bal en ging het vanuit de omschakeling doen, waardoor wij het spel gingen maken. Echter wisten we geen kansen te creëren.”

“Dat is zonde want vorige week speelden we in de eerste helft goed, kregen we zes mogelijkheden. En vandaag dus dan niet. Je zag dat de jonge ploeg daar moeite mee had. Feit is wel dat we twee keer tegen een concurrent hebben verloren.”

De ploeg van trainer Kelly Giessen ziet de competitie steeds meer in elkaar schuiven. Waar De Dijk in de winter zich nog in de bovenste regionen nestelde, staat de club nu op een achtste plaats. Terwijl nummer 7 (De Zouaven) en nummer 9 (VIOS-W) evenveel punten hebben. En dit waren juist de twee laatste tegenstanders, deze zijn dus dichterbij gekropen of De Dijk zelfs gepasseerd.

En dat is vervelend voor de Amsterdammers, want een negende plaats in de Eerste Klasse A betekent dat er nacompetitie voor degradatie gespeeld moet worden. De komende twee wedstrijden tegen ZOB (nummer zes) en SV Hoofddorp (nummer 11) zijn belangrijk. “We moeten deze wedstrijden winnen. Het kan dan nog nacompetitie voor promotie worden, terwijl we nacompetitie voor degradatie proberen te ontlopen. Dat zegt dus ook wel veel over het niveau van de competitie.” In de twee laatste wedstrijden van het seizoen treft De Dijk SV Hillegom en Velsen. Dit zijn respectievelijk de nummer 4 en 5 uit de Eerste klasse A. Beide teams hebben slechts drie punten meer dan De Dijk.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)