Nederlaag De Dijk tegen Olympia Haarlem

Op een druilerig Sportpark Schellingwoude oefende De Dijk tegen Olympia Haarlem, dat uitkomt in de derde klasse zaterdag. De ploeg uit Haarlem is geen gewone ploeg uit de derde klasse. In het team zitten veel jonge talenten, aangevuld met spelers met ervaring in de top van het amateurvoetbal of bij een BVO. In de competitie staat de ploeg van trainer Barry Tjeertes op een tweede plaats, maar het heeft een wedstrijd minder gespeeld. In de beker werd SDO uit de Hoofdklasse zondag na strafschoppen verslagen. Het oefenduel werd gewonnen door Olympia Haarlem met 1-4. Bij rust stond het nog 1-1.

Aan het begin van de wedstrijd werd De Dijk door Olympia Haarlem onder druk gezet, de tegenstander begon immers fel. Vervolgens kwam De Dijk meer aan de bal, geduldig werd een opening gezocht. Wanneer de bal het middenveld bereikte, maakte Olympia het de thuisploeg lastig. De Dijk wist enkele malen het doel van de Haarlemmers te bereiken, maar kon geen grote kansen creëren. De tegenstander wist met bewegelijke en technische aanvallers meermaals te ontsnappen. Echter kwam De Dijk op voorsprong. Vanaf de achterlijn werd de bal gepasst, waarna de vrijstaande speler met een fraaie lob scoorde. Voor rust kwam Olympia nog op gelijke hoogte. Een goede crosspass van een centrale verdediger lanceerde een aanvaller. Deze legde terug en een inkomende speler schoot binnen.

Vlot in de tweede helft had De Dijk de gelijkmaker moeten maken, maar het schot van Sammy Gemmel kwam op de buitenkant van de paal. Vervolgens gingen beide ploegen wisselen en nieuwe krachten inbrengen. De bezoekers liepen na een goal uit een hoekschop uit naar een 1-3 voorsprong, waarna de 1-4 werd gescoord door een lage schuiver van circa 20 meter.