Nederlaag Diemen bij ’s Graveland

Ondanks het druilerige weer zat de sfeer er prima in op, een goed gevuld, sportpark Berestein in ‘s-Graveland. SV Diemen kwam als tweede geplaatste op bezoek bij het derde geplaatste ’s Gravenland. Bij voorbaat dus een heuse topper. Diemen hoefde tot op heden nog geen verliespartij te incasseren, terwijl ’s Graveland een goede vorm bezit.

Na nog geen twee minuten werd de goede sfeer op het sportpark nog beter. De thuisploeg wist via een snel genomen vrije trap namelijk al vroeg op voorsprong te komen. Jorn Kerkhof wist de bal na een voorzet netjes in de bovenhoek te plaatsen. Diemen probeerde na de tegentreffer het spel te dicteren. Echte controle kreeg de ploeg echter niet. ’s Graveland, dat loerde op foutjes in de opbouw, kwam een aantal keer zeer gevaarlijk voor het Diemense doel. Voor de rust leidde dit niet tot een verdubbeling van de score, maar Diemen wist ook niet gevaarlijk te worden.

Net als de eerste minuten van de wedstrijd vloog de ploeg uit ‘s-Graveland de kleedkamer uit. Na een fout achterin mocht Kerkhof zijn tweede goal van de wedstrijd bijschrijven. De score kon een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen worden genoemd. Het was dat de bezoekers uit Diemen wellicht beter veldspel liet zien, maar ’s Graveland werd veel gevaarlijker en zette de Diemense doelman een aantal keer flink aan het werk. Deze mocht laat in de tweede helft de bal nog een keer uit het net halen nadat de ingevallen Ruben Verhoeven de bal voor de laatste keer tegen de touwen schoot en zo de eindstand bepaalde.

’s Graveland mag zich na de afgetekende winstpartij op directe concurrent Diemen voor minstens een week koploper noemen, nadat JOS Watergraafsmeer de punten deelde met Nederhorst. Zij mogen die eerste plaats aankomend weekend verdedigen en wellicht omzetten in een periodetitel. Wel gaat men op bezoek in Amsterdam-Oost bij Zeeburgia. Diemen kan zich na een teleurstellende middag herpakken en krijgt nummer twee JOS Watergraafsmeer op bezoek. Bekijk hier de stand, programma en de overige uitslagen in de zaterdag vierde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)