Nederlaag FC Almere tegen concurrent

In de tweede klasse zaterdag A heeft FC Almere een pijnlijke nederlaag geleden. De hekkensluiter ontving FC Zaandam, dat voorafgaand aan de wedstrijd een punt meer had behaald. Op Sportpark De Marken wonnen de bezoekers uit Zaandam, daarnaast won EDO van OSV. Hierdoor doet de concurrentie van FC Almere goede zaken, terwijl het voor Almere steeds lastiger wordt.

Zowel FC Almere als FC Zaandam kreeg in de beginfase enkele mogelijkheden. Na circa een half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een aanval over links werd tot doelpunt gepromoveerd door Zino Hartgers. In het eerste bedrijf moest FC Almere-keeper Gino Smit enkele malen handelend optreden, maar toch kwam de thuisploeg op een 0-2 achterstand. Een harde schuiver van Marc Molenaar betekende de tweede Zaanse treffer. Voor rust deden de gastheren nog wat terug. Ruben Gerth bediende Mike de Blieck, die de aansluitingstreffer maakte: 1-2.

Met een uur op de klok kwam FC Zaandam op een 1-3 voorsprong, door een treffer van David Zwiebel. De ploeg uit Almere bleef knokken, waardoor Max Wolters van der Weij de 2-3 maakte. Echter was het niet meer voldoende, waardoor Zaandam de drie punten mee terugnam.

Aankomende zaterdag weer een belangrijk duel voor FC Almere. De ploeg gaat dan op bezoek bij EDO, dat drie punten meer heeft dan de ploeg van trainer Tjeerd Hof. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 2a

Met dank aan Herman de Wit van Omroep Almere

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)