Nederlaag SDZ bij koploper Kampong (2-0)

Zondag moest het Amsterdamse SDZ op bezoek in Utrecht. In de Domstad wachtte de koploper van de zondag eerste klasse, namelijk Kampong. Bij de lijstaanvoerder ging de ploeg van trainer Thijs Sluijter met 2-0 onderuit, waardoor de ploeg nu de vierde nederlaag op rij boekt.

In minuut 25 kwam de thuisploeg op voorsprong. Siemen Eijkemans zette druk en kreeg de bal met een sliding bij Merijn Muskens. Hij verschalkte doelman Sil Fiddani, waardoor de 1-0 op het scorebord kwam. Gedurende het eerste bedrijf kreeg Kampong nog meerdere kansen, maar de ploegen zochten met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op.

Gedurende de tweede helft bleef  de marge lange tijd 1 doelpunt verschil, waardoor SDZ in een resultaat kon blijven geloven. De Amsterdammers kregen ook enkele kansen, zo ging een schot voor langs. Wel verdubbelde Kampong de score in minuut 89. Het doelpunt werd gemaakt door Berend Witteveen, die een hoge bal van Eijkemans binnenkopte.

Volgende week neemt SDZ het op tegen Fortuna Wormerveer, dat zondag met 1-2 verloor van FC Uitgeest. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zondag eerste klasse.