Nederlaag SDZ tegen Vitesse 22

Vorig weekend kon de wedstrijd van SDZ niet doorgaan vanwege het weer, maar deze zondag ontving SDZ Vitesse 22 op Sportpark Transformatorweg. Voorafgaand aan het duel had SDZ-trainer Thijs Sluijter de wedstrijd voorbereid, door de voorgaande wedstrijd van de tegenstander te analyseren. Op de afgelopen trainingen lag het niveau hoog en daardoor had de oefenmeester vertrouwen in een resultaat.

Echter kreeg het vertrouwen op de wedstrijddag een deuk, nadat spelers te laat waren gekomen voorafgaand aan de wedstrijd. Sluijter was genoodzaakt om zijn elftal flink om te gooien. “En onze regel is: ben je te laat, dan speel je niet. En dat was nu ook het geval.” Door de wijzigingen stelde hij een speler op die al enige tijd geen wedstrijd had gespeeld. “Voorafgaand aan het duel stonden we dus eigenlijk al achter…”

SDZ kwam nog op voorsprong, na een treffer van Zakaria Hdoudou, maar de bezoekers uit Castricum wonnen de wedstrijd met 1-3. In de eerste helft maakte Max Lodewijks de gelijkmaker. In het tweede bedrijf zorgde Martijn Kuijs ervoor dat Vitesse 22 op voorsprong kwam, Joey van Esveld zette de vierde treffer van de middag op het wedstrijdformulier.

“Rechtstreekse handhaving lijkt nu wel erg lastig te gaan worden. Want het gat is nu 14 punten en dat is gewoon heel erg veel. Wel gaan we er volgende week alles aan doen om van FC Uitgeest te winnen”, besluit Sluijter. FC Uitgeest versloeg dit weekend De Meer, waardoor de ploeg naar vijf punten klom. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zondag eerste klasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ