Nederlaag voor Wartburgia bij Jong Holland

Voetbal blijft een sport van uitersten, zo bleek ook deze zaterdag weer. 

Wartburgia reisde na hun eerste thuisoverwinning vol vertrouwen af naar Alkmaar, waar de nummer 2 wachtte. Dat vertrouwen leek al snel gerechtvaardigd: bij de eerste aanval werd spits Joram Melis getorpedeerd en na 60 seconden lag de bal al op de stip. Helaas zondigde Melis tegen de ongeschreven regel dat het slachtoffer niet zelf de pingel neemt en kon de keeper zich revancheren door de bal te stoppen. Een paar minuten later werd het toch 0-1 doordat Anouar Lakbila uit een corner met een sierlijke snoekduik inkopte. 

Jong Hollland was aangeslagen na dit begin en creëerde weinig. Toch werd het in de 19e minuut 1-1 door een penalty aan de andere kant. Lars Boekel schoot goed in. Beide teams speelden daarna een wedstrijd die draaide om strijd en overleven in de soms striemende regen. 

Na rust begon Wartburgia sterk en moest de bal binnen een paar minuten twee keer van de lijn worden gered door de oranje verdediging nadat de keeper was gepasseerd. Daarna werd het de wedstrijd van Lars Boekel. In de 53ste minuut zag hij Wartburgia keeper Bob van Dijk ver voor zijn doel staan en probeerde het met succes vanaf de middellijn: 2-1. Ondanks een fors aantal wissels werden de bezoekers daarna nauwelijks meer gevaarlijk. 

Aan de andere kant gebeurde ook weinig maar een makkelijk gegeven vrije trap recht voor het doel zorgde met een droge knal voor de hattrick van Boekel. Tot overmaat van ramp voor de Amsterdammers blééf keeper van Dijk ver voor zijn doel staan en werd daar kort voor tijd opnieuw van forse afstand gebruik van gemaakt, ditmaal door Dianto Kuiper die voor de 4-1 eindstand zorgde. Kortom een wat nodeloze zeperd voor Wartburgia dat opnieuw probeerde met veel strijdlust overeind te blijven, maar ‘vergat’ te voetballen en door persoonlijke fouten het onderspit dolf. CSV Jong Oranje handhaaft zich verdiend in de top, maar het niveauverschil tussen beide ploegen bleek een stuk minder groot dan de stand op de ranglijst doet vermoeden.  

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)