Nederlaag voor Wartburgia in belangrijk duel

Een belangrijke pot voor beide ploegen: het verschil op de ranglijst tussen Zwaluwen ‘30 en Wartburgia was slechts 6 punten, maar ook het verschil tussen wel of niet nacompetitie spelen. In Amsterdam was het 1-4 geworden en men was benieuwd of Wartburgia na het gelijkspel tegen koploper HBOK opnieuw kon verrassen. 

Het begin van de bezoekers was sterk en er waren meteen kansen. Daarna liet Wartburgia zich ver terugzakken waar de thuisploeg zich niet goed raad mee wist. De 25ste minuut bleek cruciaal in dit duel. Eerst miste Wartburgia een 100% kans waarbij spits Chet Bakker in plaats van in te tikken voor een leeg doel ongelukkig uitgleed en hands maakte. Uit de snelle tegenaanval scoorde Diovaris Balentina de 1-0. Tien minuten later werd een vrije trap van diezelfde Balentina door de Wartburgia-keeper niet goed verwerkt en was het al 2-0. 

Na rust zetten de bezoekers meer druk. Na een slim steekpassje van David van Paridon kon JAnouar Lakbila terugleggen en Dylan van Dam in de 50ste minuut de 2-1 binnenlopen. Net toen Wartburgia aan een nieuw offensief zat te denken, scoorde de thuisploeg opnieuw. Na een slim overstapje kon Jerven Devid van dichtbij binnenschieten. 

Daarna probeerde Wartburgia het nog wel, maar de beste kansen waren voor Zwaluwen ‘30, dat een goede, gedegen wedstrijd speelde. Bij de Amsterdammers moet trainer Tijn Hammer die deze week bijtekende een list verzinnen om de nacompetitie te ontlopen. 

Het veldspel is zeker tweede klasse waardig, maar enerzijds worden de doelpunten te makkelijk weggegeven en anderzijds is de eigen doeltreffendheid onvoldoende om de wedstrijden naar hun hand te zetten. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)