Nederlaag voor Wartburgia in duel om des keizers baard

Er stond niets meer op het spel voor beide ploegen, omdat Ajax 2 de bekerpoule al had gewonnen, maar na de 20-0(!) van verleden week van VVIJ tegen Wasmeer waren we toch nieuwgierig geworden. Het moet gezegd dat zowel Wartburgia als VVIJ er een echte wedstrijd van maakte. Voor rust was de thuisclub wat sterker en dat resulteerde in de 12e minuut in een prachtige goal. Uit een afgeslagen aanval pikte David van Paridon de bal op en zette met een razendsnel gegeven precisiepass Tim Koning vrij die de bal fraai over de uitgelopen keeper lobte. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Bij een corner- scrimmage in de 34ste minuut werkte Lowen van Ee in de bal in tweede instantie over de doellijn.

Na rust had VVIJ het betere van het spel; het speelde aggresiever, combineerde beter en gebruikte de vleugels. In de 63ste minuut resulteerde dat in een prachtig schot op de lat. Ondanks wat kansen voor Wartburgia was het Tom van der Horst die de overwinning voor de bezoekers veilig stelde. Wartburgia speelde toen al met 10 man, omdat er geen wisselspelers meer beschikbaar waren… Een verdiende overwinning. Voor Wartburgia is het met het oog op het begin van de competitie te hopen dat de geblesseerden en vakantiegangers snel aansluiten.

Tekst en foto: Frank van Paridon