Home / Algemeen / Nederlaag voor WV-HEDW in Hoorn

Nederlaag voor WV-HEDW in Hoorn

Eveneens als vorig seizoen heeft WV-HEDW de eerste wedstrijd in de competitie niet weten te winnen. Toen werd er, na een 1-4 voorsprong, met 5-4 verloren van Scherpenzeel. Zaterdag was in Hoorn Zwaluwen 30 met 2-0 te sterk. Daar had de Hoornse doelman, Dirk Bakker, een groot aandeel in.

Door zijn schorsing ontbreekt trainer Marcel Valk nog op de bank bij WV-HEDW. De honneurs werden door Sjaak Tersteeg en assistent Jeffrey Ruhe waargenomen. Ruhe was na de wedstrijd ontevreden over de start van de wedstrijd. “Vanaf het eerste moment lopen we achter de feiten aan.” Door een persoonlijke fout aan de Amsterdamse zijde komen de gastheren op een 1-0 voorsprong. Clifton Gorissen (in het seizoen 2018/2019 speler van De Dijk) maakte de openingstreffer. Ruhe merkte vanaf de zijlijn dat het minder ging lopen bij de bezoekers. “Er was sprake van een soort onzekerheid. We hadden moeite om de opbouw goed te verzorgen.” Zwaluwen kreeg nog twee grote kansen, waarvan de tweede er in gaat. Weer was het Gorissen die scoorde, terwijl de wedstrijd nog maar 22 minuten onderweg was.  Door de achterstand koos WV-HEDW ervoor om opportunistischer te gaan spelen en meer risico te nemen. Voor rust kwamen de Amsterdammers nog tweemaal 1-op-1 voor de keeper, maar de mogelijkheden gingen er niet in.

Met een 2-0 achterstand zocht WV-HEDW de kleedkamer op. “In de rust hebben we het vertrouwen in het team uitgesproken”, aldus Ruhe. “We hebben aangegeven dat de spelers moeten vertrouwen op eigen kunnen, want voetballend zijn en waren we beter. De tweede helft is een helft die ik eigenlijk nog nooit eerder heb gezien. Ik denk dat we dat acht honderd procent kansen hebben gekregen.” Vanaf de eerste minuut na rust vlogen de Amsterdammers Zwaluwen bij de strot, dit zorgde voor kansen maar deze werden niet binnen geschoten. Met een uur spelen werd er voor gekozen om nog aanvallender te voetballen. Damien de Vegt en Roy van Essen (terug na een hamstring blessure) kwamen in het veld voor Boris Santen en Mervelinio Olijfveld. Hierdoor wijzigde de formatie ook, WV-HEDW ging 4-2-4 spelen. De kansen stapelden zich op. De bal ging er in een 1-op-1-duel tegen doelman Bakker niet in, de Amsterdammers misten voor open doel en Kick van Aelst wist een penalty niet te benutten. Er kon worden geconcludeerd dat doelman Bakker de man van de wedstrijd werd, hij hield met uitstekende reddingen zijn ploeg op de been.

“Deze wedstrijden zitten er tussen, deze wedstrijd had ook in 4-8 kunnen eindigen.  Zwaluwen kon het in de eerste helft afmaken, maar dat hebben ze nagelaten en wij hebben deze strohalm helaas niet gepakt.” Wel houdt Ruhe een positief gevoel over aan de wedstrijd, door het vertoonde spel in de tweede helft. “Ondanks de verliespartij, hoe zuur het ook is, houden we een positief gevoel over aan de nederlaag. We hebben er alle vertrouwen in dat we dit recht gaan zetten. Volgende week wacht (na Zwaluwen) weer een vogelsoort, Valken’68. Hopelijk hebben we dan meer succes.” Hoofdtrainer Valk ontbreekt ook dan nog wegens zijn schorsing. Klik hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse.

De foto bij het artikel komt uit het archief

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)