Nederlaag voor WV-HEDW tegen aanstaande kampioen Eemdijk

Vorig jaar werd WV-HEDW zelf met een straatlengte voorsprong kampioen, dit seizoen leek het zelf de gastheer te worden van een ander kampioensfeestje. Eemdijk kon zaterdagmiddag in Amsterdam de titel pakken, maar was daarbij wel afhankelijk van de concurrentie. Zelf won Eemdijk met 1-4, maar Swift won ook, waardoor het feestje nog even werd uitgesteld.

Al binnen 2 minuten stond de eerste goal van Eemdijk op het scorebord. Michel Goossensen wist met een steekpass Jeffrey van den Dikkenberg te bereiken, die de bal vervolgens achter Sil Fiddani in de verre hoek schoot. Even later had WV-HEDW een aardige kans om op voorsprong te komen, toen Macrander bij de tweede paal vrij stond om binnen te koppen. Goalie Jauke Beekhuis redde echter knap. Maar met een half uur op de klok was het Eemdijk dat de score verdubbelde. Nadat Oscar Abouseada in de fout ging, kon Argjend Selimi profiteren. Toch was WV zeker niet kansloos, want ook op een inzet van Damien de Vegt moest doelman Beekhuis ingrijpen. Aan de andere kant was Eemdijk voor rust ook nog dicht bij de 0-3, een kopbal van Yannick Bouw eindigde op de lat.

Na rust kansen over en weer en na ruim een uur dan toch de aansluitingstreffer voor WV-HEDW. Ashraf Azzouz scoorde uit een vrije trap. Maar niet veel later was het verschil weer twee. Vanaf de penaltystip mocht Bouw er 1-3 van maken. Tien minuten voor tijd kwam via Van den Dikkenberg de 1-4 op het bord. Dat was ook de eindstand.

Volgende week zal Eemdijk dus waarschijnlijk in eigen huis de titel pakken tegen d’Olde Veste. WV-HEDW speelt dan tegen Barneveld.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B