Nederlaag voor ZOB bij Argon

Uit bij Argon uit Mijdrecht heeft ZOB een onnodige 1-2 nederlaag geleden. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en was de 0-0 een terechte tussenstand. In de tweede helft nam ZOB het initiatief in het eerste kwartier en komt verdiend op een 1-0 voorsprong. Na die periode en een dubbele wissel bij ZOB raakt de ploeg de grip op de wedstrijd kwijt en kan Argon terugkomen in de wedstrijd en de volle winst pakken.

De wedstrijd werd bijna geheel in een miezerige regen gespeeld, en begon aan beide kanten erg rommelig met veel onnodig balverlies. In de 10e minuut komt ZOB voor het eerst gevaarlijk door, een knappe voorzet van Nigel Schaasberg wordt door spits Kid Ronday net naast het doel gekopt. In de eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, en worden er weinig kansen gecreëerd. Na 34 minuten is er het eerste gevaar aan de kant van Argon, een afstandsschot wordt gestopt door doelman Tim van Duuren. Beide ploegen doen in die eerste helft niet voor elkaar onder en is de brilstand dan ook een terechte tussenstand.

In de beginfase van de tweede helft neemt ZOB meteen het initiatief en komt in de 51e minuut dan ook terecht op voorsprong. Een fraaie solo van spits Kid Ronday belandt via een tegenstander voor de voeten van de vrijstaande Nigel Schaasberg die beheerst de 0-1 scoort. Nog geen minuut later is een voorzet van Jerrold v d Eeckhout net te hoog voor de inkomende Nigel Schaasberg anders had het al snel 2-0 gestaan. ZOB is nu duidelijk de betere ploeg, en het zijn opnieuw Jerrold v d Eeckhout en Nigel Schaasberg die door de verdediging van Argon combineren, het schot van Nigel gaat maar net voor langs het doel van Argon. Na een dubbele wissel bij ZOB kantelt de wedstrijd en komt Argon beter in de wedstrijd. In de 63e minuut scoort Argon de gelijkmaker. De spits wordt de diepte ingestuurd en verslaat doelman Tim van Duuren in de korte hoek.

Na de goede beginfase in de tweede helft, komt ZOB na de wissels niet goed meer in de wedstrijd en klopt de organisatie niet meer. In de 67e minuut komt Argon gevaarlijk door over de rechterkant, de voorzet komt bij de geheel vrijstaande spits die over het doel schiet. In de 72e minuut komt Argon op voorsprong. Een combinatie door de verdediging van ZOB waar gedacht wordt aan buitenspel scoort Argon de 2-1. Na protesten bij ZOB wordt de treffer alsnog goedgekeurd. In de 75e minuut gaat een schot van een middenvelder van Argon maar net voorlangs. In de 81e minuut gaat de ingevallen Manolito Joren goed door over de rechterkant, zijn voorzet wordt door spits Kid Ronday op de lat gekopt. In de eindfase scoort Argon nog de 3-1, maar deze treffer wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor tijd begaat een verdediger van Argon een zware overtreding en ontstaat er een opstootje tussen de spelers. De speler moet er af met een rode kaart en wordt het opstootje gesust door de scheidsrechter. ZOB verliest onnodig de wedstrijd die gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd geen winnaar verdiende. Door de nederlaag en de resultaten bij de concurrentie haakt ZOB voorlopig af bij de bovenste plaatsen, en kan de ploeg zich herstellen over twee weken thuis tegen sv Montfoort 19. Omdat de ploeg zaterdag vrij is, wordt er dinsdagavond 4 april om 20:30 uur op het Zuidoosterpark een oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Purmerend.

Tekst: Jan van der Molen

Archieffoto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB