Home / Zaterdag 1a / Nederlaag voor ZOB op bezoek bij BOL

Nederlaag voor ZOB op bezoek bij BOL

Uit bij BOL, waar ZOB het altijd lastig heeft, kon de ploeg ook deze editie niet overtuigen en werd er met 2-0 verloren. BOL toonde meer intensiteit en de wil om te winnen dan ZOB. Trainer Hans Schakel kon deze wedstrijd niet beschikken over doelman Tim van Duuren, Dennis Pals en Stefan van Wonderen, en de geblesseerde Rowin Mol.

Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat te veel spelers hun vorm niet haalden, te weinig duels wonnen, en te vaak de lange bal speelden. Toch kreeg ZOB voldoende mogelijkheden om de wedstrijd een andere wending te geven, maar was ongelukkig in de afwerking.

In de beginfase moesten beide keepers al snel in actie komen, een vrije trap van Kevin Hijlkema werd door de BOL doelman gestopt, en niet veel later stopte aan de andere kant doelman Erik Slaaf een inzet van de BOL spits. In de 21e minuut kreeg BOL een vrije kans maar het schot van de aanvaller ging ver naast. Niet veel later was BOL opnieuw gevaarlijk, een voorzet werd door de spits van dichtbij ingeschoten, maar doelman Slaaf wist met de voet redding te brengen. In de eerste helft werd de wedstrijd in een hoog tempo gespeeld, en was er van beide kanten veel slordig balverlies. De omschakeling bij ZOB was niet altijd goed verzorgd, en de ploeg kon maar niet tot goed combinatie spel komen waardoor te veel de lange bal werd gehanteerd. En omdat BOL sterker was in de duels en vaak de tweede bal hadden, liep ZOB de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

Na een half uur spelen kreeg ZOB in korte tijd twee scoringskansen. Colin Coenderman ging goed door over de linkerkant, zijn voorzet werd door spits Kid Ronday van dichtbij tegen de doelman aangeschoten, en niet veel later wist de doelman van BOL een schot van Jasper van der Kroon fraai tot corner te verwerken. In de 38e minuut kwam BOL op voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijlijn aan de rechterkant werd op maat ingedraaid bij de tweede paal, waar de inkomende Bas Jonker de bal binnen kopte. Meteen na deze treffer kwam ZOB weer gevaarlijk door, Kid Ronday passeerde zijn tegenstander aan de linkerkant, zijn voorzet werd door de inkomende Coenderman in kansrijke positie over het doel geschoten.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien, te vaak werd de lange bal gehanteerd, en deze waren vaak een prooi voor de BOL verdedigers. In de 50e minuut werd de spits van BOL vrij voor Erik Slaaf gespeeld, de routinier wist echter fraai redding te brengen. Niet veel later werd een vrije trap van BOL door de doelman over de lat gewerkt. In de opbouw bij ZOB werden te vaak verkeerde keuzes gemaakt, waardoor BOL weer snel in balbezit kon komen. Ook al speelde BOL met wat meer dreiging, kon ZOB ook nog gevaarlijk doorkomen. Van der Kroon speelde zich goed vrij op de achterlijn, zijn voorzet werd door de BOL keeper vlak voor de inkomende Ronday weggetikt. Een voorzet aan de andere kant werd door een aanvaller van BOL maar net naast het doel gewerkt.

In de slotfase van de wedstrijd leek ZOB de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Hijlkema werd door de inkomende Van der Kroon achter de BOL keeper gewerkt. Op advies van de assistent-scheidsrechter werd de treffer afgekeurd. Vlak voor tijd was er dom balverlies bij ZOB bij het uitverdedigen, BOL profiteerde van de ruimte die was ontstaan en speelde met twee man doelman Erik Slaaf simpel uit om de 2-0 te scoren. Een verdiende overwinning voor BOL, dat nu ZOB is gepasseerd op de ranglijst.

De ploeg van trainers Hans Schakel en Raoul Nectar kan zich dinsdagavond voor de beker uit bij Zaandijk herpakken, om zaterdag in de competitie de strijd aan te gaan uit bij koploper Roda 46 uit Leusden.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB