Neerwaartse spiraal HBOK komt ook in kelderduel niet ten einde

Van een schokeffect met het vertrek van Marc Onsia en het vervroegd doorschuiven van Jan de Haze als nieuwe hoofdtrainer was bij HBOK nog geen sprake. De Zunderdorpers verloren op eigen veld de degradatiekraker met 1-3 van hekkensluiter Castricum. Met tien man, na een rode kaart voor Joey Noordenbos, maakte de zaterdag tweedeklasser geen kans meer.

In de eerste helft was het nog ‘redelijk tot goed’ volgens De Haze. Na twintig minuten opende Max Sajet in de kluts de score voor de thuisploeg. Het antwoord van Castricum volgde nog geen twee minuten later via Bart Settels: 1-1. “Daarna kregen we vlak voor rust drie honderd procent kansen, die moeten erin”, aldus de oefenmeester. “In de tweede helft waren wij de eerste tien minuten gelijkmaker, tot een cruciale moment in de wedstrijd.”

Joey Noordenbos brak aan de linkerkant van het veld door, ging alleen richting het vijandelijke doel, werd vastgehouden en in een poging zich los te wringen, meende de scheidsrechter een slaande beweging te hebben gezien. De spits van HBOK kon per direct inrukken met een rode kaart. “Tot dat moment was er niets aan het handje. Met tien man werd het een stuk moeilijker, ook conditioneel.”

Castricum liep uiteindelijk uit naar 1-3 door doelpunten van Maarten van Duivenvoorde en Menno Buijnsters, terwijl Sebastiaan Weber een strafschop miste. De nederlaag hielp niet mee aan de sfeer die er rond de club hing sinds De Haze eerder deze week instapte. “We hebben heel goed getraind, maar er heerste nog altijd een down-stemming. De neerwaartse spiraal is al heel lang aan de gang en dat zie je terug in het vertrouwen. Er was een hoop negativiteit.”

In plaats van afstand te nemen van de laatste plaats, komt de rode lantaarn nu steeds dichterbij. Voordat de competitie op 10 maart wordt hervat met de wedstrijd tegen DVVA, oefent HBOK de komende periode tegen derdeklassers Kadoelen en SDZ. “Daarna worden het tien cruciale wedstrijden. Of we die rust goed kunnen gebruiken? Keihard werken en het vertrouwen terugwinnen, dat hebben we nodig. De komende weken moeten we er staan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)