Negen Arsenal-spelers gaan strijdend ten onder tegen Waterwijk

ASV Arsenal liep zaterdagmiddag in het gevecht met Waterwijk tegen een nederlaag aan. De ploeg van Ben Vis, die aan het einde van het duel tegenover negen man stond, stapte met een 0-2 overwinning van het veld.

De Amsterdammers begonnen voortvarend aan de openingsfase en creëerden via Junior Toretta de eerste kans van de wedstrijd. De middenvelder mocht door het centrum van de Waterwijk-defensie opstomen en gaf de bal aan Sven Gomes, maar hij zag zijn voorzet niet goed uitkomen. Arsenal bleef vervolgens fel op de tegenstander en kreeg via Shadi el Sabrouty opnieuw een goede kans die wederom misging. Zo bleef Waterwijk in het eerste kwartier van de wedstrijd moeite houden met het spel van de thuisploeg, maar daar kwam langzaam verandering in.

Het lukte Waterwijk steeds vaker om tussen de linies van de tegenstander te combineren. Het creëerde op deze manier een aantal grote kansen. Waar Ryannique Inge een vrije schietkans kreeg die hij over mikte, was het Randy Paeper met de grootste kans. Na een prachtige aanval over de rechterkant van het veld leek hij in het zestienmetergebied eenvoudig raak te schieten, maar het lukte hem niet om Youssef el Abdallaoui te verschalken. El Abdallaoui dook met alles wat hij had voor de bal en kon zo voorkomen dat Arsenal op een achterstand kwam.

Op deze manier bleef het in de eerste helft op en neer gaan. Zo kreeg Arsenal in slechts twee minuten tijd twee waanzinnige kansen op de openingstreffer. Eerst was het echter Kiet Versluys die op de paal schoot, waarna een paar minuten later Gomes de deklat raakte. Hoewel het spel van beide ploegen niet direct om over naar huis te schrijven was, kregen de mensen die om het veld heen stonden een zinderende wedstrijd voorgeschoteld. Vlak voor rust kreeg Gary Bouwmeester nog twee mogelijkheden, maar ook hij miste zijn kansen.

Zowel Arsenal als Waterwijk moest in de tweede helft zoeken naar het ritme. Waar de clubs in de eerste helft nog veel kansen creëerden, bleef het in het eerste kwartier na rust redelijk stil. Het spelbeeld veranderde pas toen Lucas Zuurveld van de arbiter een rode kaart kreeg voor een slaande beweging in de richting van zijn directe tegenstander. Arsenal bleef in de periode na het incident doorgaan met strijden, maar moest met een man minder opeens veel meer meters afleggen. Het resulteerde in een treffer van Waterwijk.

Uitgerekend de uitstekend keepende El Abdallaoui was het die de bal op een cruciale positie verspeelde, waarna het voor Inge eenvoudig was om de openingstreffer binnen te schieten. Vlak na het doelpunt kreeg Daniel Rasche ook nog eens zijn tweede gele kaart, waardoor de gastheer zelfs met negen man kwam te spelen. Vervolgens deed het team van Imro Wielkens er nog alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk was het aan de andere kant nog eenmaal raak. Lindo Pourchez wist een voorzet van Jordy Kreeberg feilloos het doel in te werken: 0-2.

De overwinning zorgde voor veel blijdschap bij Vis. “Het eerste kwartier hadden we wat moeite, maar vervolgens hebben we het goed opgepakt”, vertelt de oefenmeester van Waterwijk. “Dan is het belangrijk om rustig te blijven en ons eigen spel te blijven spelen. Uiteindelijk is het fijn dat wij de openingstreffer weten te maken, omdat we daardoor eenvoudiger gingen voetballen. Alles bij elkaar mogen we zeker tevreden zijn over vandaag.”

Het resultaat zorgde bij Wielkens voor teleurstelling, al benadrukt hij dat het voor zijn spelers belangrijk is om het hoofd omhoog te houden. “Beide ploegen speelden vandaag niet bepaald oogstrelend voetbal, waardoor het op andere zaken aankwam. Ik hoef mijn ploeg niets te verwijten qua strijd, want dat hebben we voldoende geboden. Het is vooral jammer dat we op achterstand kwamen, omdat we het daardoor niet eenvoudiger kregen. We weten alleen dat we in deze competitie ook wel eens tegen een nederlaag aanlopen. Dat hoort erbij.”