Negental RODA ’23 wint van De Meer

RODA ’23 is de competitie begonnen met een zege op De Meer. Het wat rommelige duel eindigde met 20 spelers en een 4-2 stand.

In de beginfase was het aftasten aan beide kanten. De Meer was vorig jaar in een degradatiestrijd verwikkeld en zal ook nu zo vroeg mogelijk in het seizoen wat punten willen sprokkelen. Na een rommelig begin was het toch De Meer dat de eerste kansen kreeg, maar het wist niet te scoren. Met ruim een half uur op de klok viel de eerste goal, het was RODA ’23 dat scoorde. Tim Steij versnelde en wist zich los te weken van de verdediging, waarna hij de bal in de korte hoek schoot. 1-0 was ook de ruststand.

Vlak na rust kwam RODA ’23 met tien man te staan, na miscommunicatie achterin. Doelman Mike van Zwieten kwam te laat, begin een overtreding een kreeg rood. Met veldspeler Ivo Leliveld op doel werd het duel vervolgd en Jorrit Blaas benutte de vrije trap: 1-1. Tien minuten later schakelden de Amstelveners echter goed om en werd het via Justin Groenen 2-1, waarna het ook snel weer 2-2 stond via Tom van Rossum.

Met nog tien minuten te gaan kreeg ook Stephan Schuiling rood en stond RODA ’23 dus nog maar met negen man. Ondanks het ondertal wist de thuisploeg via Steij nog twee keer te scoren en zo drie punten te behalen.

Foto’s: Koos van der Leest