AVV TOG

Negental TOG strijdend ten onder tegen Zwanenburg

Het zat de TOG-ers niet echt mee afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Zwanenburg. Trainer Leroy Kroese zag zijn ploeg de wedstrijd met negen man eindigen, maar verloor ook zijn laatste man Noel Walda met een ernstige schouderblessure, die hem waarschijnlijk weken aan de kant zal houden.

Het begin was veelbelovend voor de thuisclub, het schot van Earl Panka werd echter goed verwerkt door de Zwanenburg-doelman. Hoewel TOG meer balbezit had, kwam het ongelukkig op achterstand bij de eerste de beste aanval van de bezoekers. Aanvoerder Ouassim Amr kreeg na een voorzet van de linkerkant van Zwanenburg de bal ongelukkig tegen zijn voet en tot ontzetting van alles wat TOG was verdween de bal achter keeper Taskin in het net. Vanaf dat moment nam Zwanenburg het initiatief over en veranderde het spelbeeld. TOG werd flink onder druk gezet en wankelde. In de 26e minuut leidde dat tot een rommelige situatie in het TOG-strafschopgebied, waarbij de bal via een kluts werd ingeschoten waarna Ismael Oulad Abdelaziz in een reflex de bal met de hand stopte. De scheidsrechter was onverbiddelijk en stuurde de TOG-er met rood van het veld. Zwanenburg kreeg terecht een strafschop. Deze werd prima ingeschoten door Jordy Vierbergen: 0-2.

Met tien man en een 0-2 achterstand leek het voor TOG een hele vervelende middag te worden. Zwanenburg kreeg enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen, maar vergat de genadeklap uit te delen. De thuisclub kwam in de 33e minuut zelfs op 1-2 toen aanvaller Jeffrey van Zwam in het zestienmeter gebied werd vastgehouden. Kevin Kroese schoot de strafschop feilloos in: 1-2. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was het niet echt merkbaar dat TOG met tien man speelde. De bezoekers wisten het verschil niet te maken, ondanks dat er best wel kansen waren voor het team uit Zwanenburg, maar TOG-keeper Taskin hield zijn team op de been met een paar goede reddingen. Aan de andere kant kreeg TOG niet echt uitgespeelde kansen. Kroese wisselde nog wel aanvallender en ging achterin een op een spelen. Tien minuten voor tijd ging invaller Ed Nyarko al struikelend in de fout en duwde zijn tegenstander onderuit bij een snelle Zwanenburg-counter. TOG moest met negen man verder en slaagde er kort voor tijd bijna nog in de gelijkmaker te produceren. Maar Zwanenburg kon het gevaar net op tijd keren. Weinig geluk dus voor de ploeg uit Amsterdam-Oost en ook moet TOG volgende week vier basisspelers missen. TOG gaat zondag op bezoek bij kampioenskandidaat VSV en Zwanenburg ontvangt Swift.