Home / Algemeen / Nerivio Kasanwirjo blinkt uit tijdens zevenklapper Buitenveldert

Nerivio Kasanwirjo blinkt uit tijdens zevenklapper Buitenveldert

Buitenveldert heeft in de zaterdag tweede klasse A voor de verrassing gezorgd door de foutloze koploper Monnickendam op een grote nederlaag te trakteren. De ploeg van Wilfred den Breejen won met maar liefst 7-1. Jongeling Nerivio Kasanwirjo eiste de hoofdrol op met vier treffers.

Een discutabele rode kaart voor Monnickendam-verdediger Luke van Rheenenbleek uiteindelijk cruciaal voor het verdere verloop. Op dat moment stond het 1-0, nadat Akke Pennin uit een counter (Den Breejen: “tegen onze natuur in”) de score had geopend. Van Rheenen kreeg geel voor een overtreding en ging verhaal halen bij de scheidsrechter, die hem direct zijn tweede gaf. “Onterecht, het was niet eens een overtreding”, zei Monnickendam-trainer Ab Persijn daarover. Vrij snel na de rode kaart verdubbelde Buitenveldert via eerstejaars senior Nerivio Kasanwirjo de score.

Met tien man slaagde Monnickendam erin via Daan Pruim de aansluiting te vinden (2-1), maar vlak voor rust bracht Great Nyarko de marge weer terug naar twee doelpunten. De middenvelder was het eindstation van een vloeiende aanval voor de 3-1 voorsprong bij rust. Ondanks het ondertal probeerden de bezoekers er nog een wedstrijd van te maken. De Amsterdamse defensie werd meerdere keren op de proef gesteld, terwijl er in de tegenstoot lag er juist veel ruimte om Monnickendam pijn te doen.

Kiefer Smis pikte met een intikker zijn doelpunt mee, waarna Kasanwirjo met een onvervalste hattrick echt van zich liet spreken. Eerst klopte hij Monnickendam-verdediger Jesse Braspenning op snelheid, daarna was de aanvaller twee keer uit een scrimmage trefzeker om de eindstand op 7-1 te bepalen. “We hadden er zelfs nog een paar bij kunnen maken”, zei Den Breejen. “Het plan klopte. Je ziet dat het begint te draaien en dat de spelers het begrijpen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: HAV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)