Nessie Imac (AGB) kiest voor Warmunda om af te bouwen

Nessie Imac speelt volgend seizoen in de Bollenstreek. Nadat de 31-jarige in eerste instantie besloot om na vijf seizoenen bij zondag eersteklasser AGB een punt achter zijn carrière te zetten, wist Warmunda hem te overtuigen toch door te gaan. Bij de derdeklasser komt hij met de nieuwe trainer Ayhan Gargili een oude bekende tegen.

Aan alles komt een einde. Ook aan zijn loopbaan. “Het is tijd om af te bouwen. Dat was AGB eigenlijk al, maar het is zo’n mooi verhaal geworden met drie promoties in vijf jaar tijd. Ik ben echt een clubjongen geworden”, zegt Imac. Hij wil zijn maatschappelijke carrière omhoog helpen en zijn rijschool combineren met een start in de horeca. “Mijn persoonlijke ambities gaan niet samen met voetballen in de eerste klasse. Ik kan soms één keer per week of helemaal niet trainen. Bij een nieuwe trainer begrijp ik dat je dan niet speelt. Dat krediet had ik bij Senel (Cebar, red.) wel opgebouwd.”

Het idee was vervolgens om met vrienden in zijn woonplaats Hoofddorp te gaan voetballen in een lager elftal. Totdat Ayhan Gargili hem belde. “Het verbaasde hem dat ik zou stoppen. Ik heb open kaart gespeeld door te zeggen hoe ik daarin sta en dat pakte hij positief op. ‘Daar kunnen wij wel rekening mee houden’, zei hij.” Imac kent hem nog van zijn tijd bij Jong FC Groningen, ruim tien jaar geleden. “Bovendien is Warmond slechts vijftien minuten rijden. Het stond niet in de planning, maar als hij mij er graag bij wil hebben, ga ik voor hem daarnaartoe.”

Imac speelde in de jeugd van AFC en belandde vervolgens bij de beloften van FC Groningen. Daar haalde hij het eerste elftal niet, bij Cambuur. De middenvelder maakte zijn debuut in de Eerste Divisie en vertrok vervolgens voor een buitenlands avontuur naar MK Dons (derde niveau Engeland, red.). Daar kampte hij met veel blessureleed. “Het was fantastisch om mee te maken. Ik heb bij er die drie clubs telkens tegenaan gehikt.” Imac keerde bij VVSB terug in Nederland, maar mocht vanwege gezondheidsproblemen anderhalf jaar niet voetballen. Na twee seizoenen ADO’20 belandde hij in 2013 via aanvoerder Hayri Cakir bij AGB. “Ik heb zoveel tegenslagen gehad. Op een gegeven moment ben je er een beetje klaar mee.”

Foto: Michel Bes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB