NFC houdt Sporting Martinus op 1-1

In de tweede speelronde van de beker troffen twee Amstelveense clubs elkaar: derdeklasser Sporting Martinus ging op bezoek bij vierdeklasser NFC. NFC wil graag promoveren naar de derde klasse en liet dit weekend zien dat het zomaar zou kunnen lukken. Het hield Sporting Martinus op een 1-1 gelijkspel.

Zowel NFC als Sporting Martinus won hun eerste duel. Winst in het tweede duel zou dus een grote stap betekenen richting de volgende ronde. Sporting Martinus begon de wedstrijd aanvallend en drong NFC een eind terug naar achteren. Het zorgde echter niet voor goals, want NFC bleef rustig onder de druk van Sporting Martinus. En met succes, want zodra NFC eruit kwam en zich onder de druk uit wist te voetballen, lag de bal in de goal. Al in de negende minuut stond de ploeg van Wessel Colijn op een 1-0 voorsprong.

Sporting Martinus probeerde te blijven voetballen en combinaties te zoeken, al kwamen de doelpogingen vooral vanuit de tweede lijn. Na rust is het anders en lukt het Sporting Martinus wel om de gelijkmaker te maken, met een knap schot vanuit een moeilijke hoek. NFC heeft het net als aan het begin van de wedstrijd lastig, maar staat verdedigend goed en is lastig te passeren. Bovendien blijft de ploeg via de counter gevaarlijk.

Het blijft uiteindelijk bij een 1-1 gelijkspel, waardoor volgende week een spannende beslissing volgt. Sporting Martinus en NFC staan beide op 4 punten uit 2 duels. RKDES staat op 3 punten en Kismet op 0. Volgende week treft NFC Kismet en speelt Sporting Martinus tegen RKDES.

Bron: Sporting Martinus

SELECTIE: NFC wil met twaalf nieuwkomers voor periodetitel gaan