NFC krijgt twee punten in mindering voor gestaakte wedstrijd tegen DIO

De KNVB heeft NFC en DIO allebei schuldig bevonden aan de vechtpartij die drie weken geleden ontstond bij een 7-0 tussenstand. Beide ploegen hebben een schikkingsvoorstel van twee punten in mindering gekregen en de resterende twintig minuten moeten worden uitgespeeld.

NFC-trainer Ruud Visser snapt niets van de straf die de KNVB heeft gegeven. De scheidsrechter zou in zijn rapport hebben verklaard twee spelers van de zondag vierdeklasser te hebben zien slaan. “Daar zijn de bij de arbitragecommissie heel simpel in: dat nemen ze letterlijk over. Maar wij hadden bij die voorsprong geen enkele baat bij een vechtpartij.”

Het opstootje begon nadat een Amstelvener rood kreeg wegens natrappen. Daar is drie wedstrijden voor gegeven. “Dat was een rode kaart, terecht”, geeft Visser toe. Vervolgens liep het uit de hand. Meerdere spelers van DIO kwamen het veld instormen, zelfs vanaf de tribune. Volgens de scheidsrechter werd de grensrechter van DIO geslagen. Dat kwam de dader op een schorsing van tien maanden te staan. “Hij heeft nog nooit een rode kaart gekregen, hooguit geel. Het is de rustigste jongen van de selectie. Een bizarre straf.”

Het is nog niet duidelijk of NFC hiertegen in beroep gaat. Daar wil Visser zich ook niet mee bezighouden. “Dat is aan de club, ik beperk mij op het voetbalgedeelte. Maar eigenlijk kunnen we dit niet meer veranderen. Dit gedoe leidt alleen maar af. We hebben gisteren gelukkig een goede wedstrijd gespeeld. Het is knap dat je onder deze omstandigheden DSS kan wegzetten (1-3). Wat ik alleen niet begrijp, is dat er nog twintig minuten worden uitgespeeld. Dat gaat helemaal nergens over.”

Kijk hier voor de actuele stand in de zondag vierde klasse E.

Foto: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC