NFC speelde voor het laatst in december: “Het is niet anders”

De Amstelveense voetbalclub NFC maakt een bizarre competitie door. Het elftal van trainer Wessel Colijn zag maar liefst drie wedstrijden niet doorgaan en speelde op 8 december van het afgelopen jaar voor het laatst. De komende weken, als verschillende clubs een vrije periode hebben, werkt NFC de inhaalwedstrijden af.

Omstandigheden

“Het zijn omstandigheden waar je weinig aan doen kan”, zo reageert Colijn op de situatie. “De eerste keer kon de tegenstander geen volledig team op de been zetten, terwijl we ons al hadden verzameld. Dat is erg vervelend. De tweede keer was ons veld afgelast en mochten we niet uitwijken naar kunstgras. En afgelopen zondag was een logisch gevolg van de storm. Of het vervelend is? Waarschijnlijk hebben meer clubs dit probleem, maar het is niet anders. Het zijn omstandigheden waar je weinig aan doet.”

De voorjaarsvakantie breekt echter aan en dus gaan veel Nederlanders even ertussenuit. Colijn weet echter vrijwel zeker dat zijn spelers deze periode gewoon op het voetbalveld te bewonderen zijn. “Daar ga ik vanuit. De spelers weten allemaal dat ze lid zijn van een voetbalclub en hoeven slechts drie dagen in hun week vrij te houden: dinsdag en donderdag om te trainen en de zondag om te voetballen. Dus ik verwacht dat we op volle oorlogssterkte kunnen spelen. Mochten we alsnog spelers missen, dan zullen we het moeten opvangen en moeten andere spelers klaarstaan.”

Zenuwslopend

Het zijn overigens belangrijke inhaalwedstrijden voor NFC. “Als we onze twee inhaalwedstrijden winnen, dan blijven wij gewoon koploper. Al gaan clubs na de winterstop altijd anders spelen. Je hebt bijvoorbeeld clubs die onder de degradatiestreep staan en daardoor anders gaan voetballen. We hebben nog elf wedstrijden en het seizoen is lang, maar gaan ontzettend ons best doen om de punten binnenboord te houden. Het is geen eenvoudige competitie en alles staat dicht op elkaar. Zo simpel is het.”

“Ik had de drie wedstrijden liever allemaal gespeeld, want dan weet je waar je staat”, gaat Colijn verder. “Nu hebben we in december voor het laatst gespeeld en januari is ook vaak een rommelige maand met vakanties… Iedereen had liever alles al gespeeld, maar het zijn de omstandigheden waar je mee te maken hebt. Daar kan je jezelf druk om maken, maar het is niet anders. Natuurlijk baal je als een stekker als de wedstrijd niet doorgaat. Het leven gaat echter weer verder.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC