Niall Raben (HBOK) gaat loopbaan in het zaalvoetbal combineren met FC Purmerend

Niall Raben kiest vol voor het zaalvoetbal. Spelen in de eredivisie is moeilijk te combineren met voetbal op zaterdag, waardoor hij na één seizoen vertrekt bij tweedeklasser HBOK. Om toch op het veld actief te kunnen blijven, gaat de negentienjarige aanvaller in zijn woonplaats Purmerend verder bij de plaatselijke FC.

De keuze voor het zaalvoetbal is een bewuste. Na twee seizoenen voor Vedette/Remise in de Hoofdklasse kwam hij op de radar van eredivisionist FC Marlene. Sinds de winterstop traint hij mee in Heerhugowaard, vanaf de zomer maakt Raben onderdeel uit van de selectie. “Het veldvoetbal vind ik zo leuk, dat wil ik blijven doen. Veel trainers vinden dat je na een zaalvoetbalwedstrijd op vrijdagavond de volgende dag niet fit bent of zware benen hebt. Dat is ook de reden waarom ik op zoek was naar een zondagclub.”

Raben kwam weer in contact met zijn oude trainer Don Guezen, die hij nog kent van het seizoen 2016/17 bij vierdeklasser De Meteoor. Guezen wordt de nieuwe trainer van FC Purmerend. “Hij vroeg of dat iets voor mij is. Ik heb prettig met Don gewerkt, hij accepteert de combinatie met zaalvoetbal. En ik woon in Purmerend. Een paar jongens ken ik nog van vroeger, van het voetballen op de pleintjes.”

Voordat de vleugelaanvaller weer in zijn woonplaats gaat voetballen – hij speelde in de jeugd al voor Wherevogels – moet eerst zijn huidige club HBOK in de tweede klasse achtergelaten worden. “Ik hoop dat ik zaterdag (tegen Hellas Sport, red.) een groot aandeel mag hebben in de handhaving. Het is een hartstikke leuke club en ik hoop dat ik hier in de toekomst mag terugkeren.”

Ook Rafael da Silva (Portugal Amsterdam) en gebroeders Alessio en Saverio Kasanwirjo (allebei ZOB) komen de Purmerenders versterken. Bovendien stromen er elf spelers uit de jeugd door.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)