Home / Algemeen / Nick Borgman (De Dijk) treedt bij SDZ in voetsporen van opa en overgrootvader

Nick Borgman (De Dijk) treedt bij SDZ in voetsporen van opa en overgrootvader

Nick Borgman vervolgt zijn loopbaan volgend seizoen bij SDZ. Hoewel de 22-jarige doelman van De Dijk eerder aangaf verder te willen op Divisie- of Hoofdklasse-niveau, doet hij toch een stapje terug naar de koploper van de zondag tweede klasse B.

Zijn verklaring? In de plannen van SDZ staat dat de club naar het niveau wil waar Borgman zelf ook wil acteren. Dat overtuigde de doelman ervan om voor de stadsgenoot te kiezen en zelfs een Hoofdklasser af te bellen, “omdat ik meer potentie in SDZ zag, in hun toekomstplannen die ze hebben uitgestippeld om naar de Derde Divisie te gaan. Dat willen ze binnen vijf seizoenen doen en daar moet ik onderdeel van uitmaken.”

Vanwege zwaar blessureleed van huidig eerste doelman Mitchel Vincken, het tussentijdse vertrek van Ryan Kool, Robin Thiel die slechts tot het einde van dit seizoen keept en alleen de aanwezigheid van de jonge Steff de Borst, zat SDZ krap in de keeperspositie voor volgend seizoen. Borgman moet een vaste waarde onder de lat worden. “Daar kom ik ook voor. Ik heb lang genoeg mensen voor me gelaten, het is nu tijd om zelf te gaan keepen. Daarom doe ik ook een stapje terug om vervolgens hogerop te komen.”

Borgman begon dit seizoen bij Hercules, maar vertrok daar al snel omdat hij geen eerste keeper werd en vond onderdak bij zijn oude club De Dijk. Daar maakte de sluitpost vrij vroeg bekend toch weer een stap te willen maken. “Als er niks was gekomen, had ik eventueel wel gebleven. Maar een mooie uitdaging is altijd fijn”, zegt Borgman, die onbewust een link heeft met zijn nieuwe club. “Mijn opa heeft hier zeventig jaar geleden gevoetbald en mijn overgrootvader is voorzitter geweest. Dat wist ik niet eens, haha.”

Hoe het straks ook zal verlopen – op welk niveau (tweede of eerste klasse) en of hij een basisplaats bemachtigt; Borgman verzekert dat hij bij deze sprong in het diepe wél zal blijven drijven. “We gaan ervan uit dat het helemaal goedkomt en ik over twee jaar weer te bewonderen ben in de Derde Divisie.”

Naast Borgman maakte SDZ ook bekend dat Mick Zwolle wordt toegevoegd aan de selectie. De verdediger speelde enkele jaren in het eerste elftal van WVHEDW, waar hij nu in een vriendenteam voetbalt.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)