Nick Tavenier (AMVJ) moet streep door seizoen zetten

Twee maanden nadat het noodlot toesloeg, weet Nick Tavenier eindelijk waar hij aantoe is. De 28-jarige middenvelder van AMVJ heeft een ernstige knieblessure overgehouden aan het competitieduel met Buitenveldert (14 oktober) en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Zes weken lang liep Tavenier met een brace, omdat zijn kniebanden gescheurd zouden zijn. Hij was er echter niet zeker op en drong aan op een mri-scan. Die kwam vrijdag met de pijnlijke conclusie: bovenop de gescheurde knieband zijn voorste kruisband volledig afgescheurd en een scheurtje in de meniscus. “Zo zie je maar dat je beter van je eigen gevoel uit kan gaan. Negen jaar geleden overkwam mij hetzelfde bij mijn linkerknie en werd er verteld dat ik binnen twee weken weer kon voetballen. Nou, mooi niet dus. Ik ben blij dat ik die mri heb laten maken, alleen had ik dat liever zes weken geleden gehad. Dan was ik misschien al geopereerd geweest.”

Een operatie komt op dit moment namelijk niet goed uit. Vanwege een promotie op zijn werk krijgt Tavenier het drukker en in september stapt hij in het huwelijksbootje. “En ik wil niet met stokken aan het altaar staan”, zegt hij. In plaats van onder het mes te gaan, wordt het nu ‘kneiterhard’ de spieren rond de knie trainen. “Gelukkig ben ik gezegend met flinke spieren. Ze zeggen dat je zonder kruisband ook kan voetballen. Dan zou ik er vier tot vijf maanden uit liggen. Alles moet meezitten wil ik dit seizoen nog in actie kunnen komen, maar daar reken ik niet op.”

Foto Minke Wiggerink | Nick Tavenier in het shirt van zijn vorige club: Pancratius

Het maken van die beslissing ging overigens niet over één nacht ijs. De middenvelder, overgekomen van Pancratius en nieuw bij zijn club, lag er een weekend van wakker. “Ik vroeg me af waarom het allemaal op deze manier moest gaan. Toen het gebeurde, voelde ik dat het foute boel was. Ik draaide weg en mijn noppen bleven hangen. Het was zo erg dat ik mijn tenen zelfs niet kon voelen. Daar schrok ik echt van. De volgende ochtend werd ik wakker van de pijn. Vervolgens heb ik drie weken op de bank gelegen en kon ik niets doen.” Toen vroeg hij al om een mri-scan, omdat hij zekerheid wilde hebben richting AMVJ en zijn werk. Die zekerheid kreeg hij twee maanden later pas.

Tavenier is niet de enige kniepatiënt in de selectie. Jimmy Jansen kijkt dit hele seizoen al toe. Het toeval bestaat dat de twee samen komende zaterdag tegen DVVA de leiding hebben bij AMVJ, bij afwezigheid van trainer Ricky Kumar. “Jimmy heeft precies hetzelfde. Ik ben blij dat we het dan samen kunnen doen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!