Nick Verschut (Legmeervogels) kan streep zetten door rest van 2018

Nick Verschut komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor zondag eersteklasser Legmeervogels. De 21-jarige middenvelder scheurde vorige maand tegen DEM zijn voorste kruisband af. Begin juni gaat hij onder het mes, waarna hem een revalidatie van negen maanden wacht.

“Je hoeft mij niet voor februari te verwachten”, trapt Verschut af. Tijdens een op het oog onschuldig schouderduel bleef zijn voet vaststaan in het gras. Een flinke knak: kruisband afgescheurd. Een grote teleurstelling, nadat hij terug was van een slepende liesblessure die hem elf maanden aan de kant hield. “Het ging eigenlijk heel goed. Dan valt dit zwaar. Dit is echt iets wat je niemand gunt. Soms sta je er niet bij stil, maar je bent heel erg belemmerd in het dagelijks leven.”

Momenteel loopt de voormalig jeugdspeler van AFC met een brace en voor als het echt nodig is heeft hij krukken. Daar zal hij de hele zomer ook mee rondlopen. “Een verschrikking in de zomer”, beseft Verschut zich. Na de operatie op 6 juni bij chirurg Cor van der Hart, een specialist in kruisbandblessures, zal er een plan gemaakt worden voor zijn revalidatie om er zo sterk mogelijk uit te komen. “Hopelijk zo sterk dat ik er nooit meer last van heb tijdens het voetballen.”

Tijdens zijn lange revalidatie zou Verschut steun kunnen krijgen van ploeggenoot Jordi Holt, die binnenkort ook onder het mes gaat. De verdediger kampt met een enkelblessure. “Ik denk dat zijn revalidatieperiode iets minder lang zal zijn.” Over volgend seizoen is er al gesproken met de club. Verschut zal gewoon onderdeel uitmaken van de selectie. “Ik blijf erbij. Ga mee naar uitwedstrijden, andere activiteiten. Op het moment dat ik er kan zijn, wil ik ook van waarde kunnen zijn voor het team. Op welke manier dan ook.”

Op sommige momenten zal het vervelend of zwaar zijn, maar Verschut weet dat hij juist dan moet doorzetten. Hij maakte van dichtbij mee hoe een goede vriend van hem terugkwam van drie knieoperaties. “Ik weet hoe hij er de afgelopen vier jaar mee is omgegaan. Hij zegt: het gaat tijdens je herstel om tijd. Ik zal er ook echt de tijd voor moeten nemen. Liever een halve maand langer revalideren dan een halve maand tekort.”

Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)