Home / slideshow / Nicky Roele keert terug naar OSV: “Op mijn gevoel afgegaan”

Nicky Roele keert terug naar OSV: “Op mijn gevoel afgegaan”

Nicky Roele maakte aan het begin van het seizoen 2020/2021 de overstap van OSV naar Marken, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daarom keert hij komende zomer alweer terug naar Sportpark Oostzanerwerf.

Bijna een jaar geleden besloot Roele trainer Ron van der Velde achterna te gaan en naar Marken te verkassen. Roele noemde dat destijds ‘de moeilijkste voetbalbeslissing uit zijn leven’. Hoewel hij een leuke tijd had bij zijn nieuwe club, bleef OSV in zijn hoofd rondspoken. “Eerlijk gezegd ben ik de laatste maanden op mijn gevoel afgegaan”, stelt de voetballer, die al een tijdlang over een terugkeer nadacht. “Het is jammer dat ik zo kort bij Marken ben gebleven, maar voor mij was het simpelweg beter om terug te keren naar OSV. Dat heb ik vervolgens ook met Ron besproken, die mijn argumenten goed begreep en mij succes wenste. OSV is straks weer lekker dichtbij huis, waardoor ik meer tijd over heb voor mijn kind”, aldus Roele, die hiervoor maar liefst 26 jaar lid was van OSV.

Roele nam contact op met zijn oude club en raakte met Maurice Renger (de nieuwe trainer van de Zaterdag 1) in gesprek. “Het gesprek voelde persoonlijk gelijk goed. De hoofdtrainer klonk zeer ambitieus over de doelstellingen met de huidige selectie en heeft me verteld wat hij van mij verwacht.” OSV had aan het begin van dit seizoen bovenal problemen met scoren en dat moet Roele na de zomer oplossen. “Ik ben vooropstaand gehaald om de doelpunten te maken, maar mijn ervaring moet eveneens van pas komen. We beschikken over een vrij jonge selectie met veel talent, die af en toe wat sturing kan gebruiken. Ik ga mijn best doen om dat te brengen.” De aanvaller gaat er dan ook vanuit dat hij volgend seizoen veel minuten gaat maken. “Als jongen van de club kijk ik ernaar uit om weer bij OSV te beginnen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV