Nicky Roele sluit OSV-periode af voor overstap naar Kadoelen

Kadoelen heeft het voor elkaar gekregen om Nicky Roele naar de vereniging te halen. De aanvaller maakt de overstap van OSV, waar hij sinds vorig seizoen weer speelde.

Roele was 26 jaar lid van OSV toen hij twee jaar geleden naar Marken besloot te gaan. Na een jaar koos hij er echter weer voor om naar zijn oude club terug te keren en Maurice Renger te helpen in de tweede klasse. Aan die periode komt deze zomer dus een einde, met als belangrijkste reden om met zijn vrienden op het veld te staan. “Met Mitchell Bijvoet en Rick Smit hoopten we al jaren om een keer in een team te stappen. Die kans krijgen we bij Kadoelen en kon ik niet laten liggen.”

Hoewel de voorhoedespeler het nog uitstekend naar zijn zin had bij OSV, voelde hij dat het tijd was om de deur achter zich dicht te trekken. “Ik was ervan overtuigd dat het volgend seizoen weer ging goedkomen, maar op het veld voelde ik dat het zo goed was. De jongens om me heen waren allemaal een stukje jonger en dan wil je nog wel met het niveau mee blijven doen. Het was dan ook het juiste moment om te vertrekken.”

Door de degradatie van Kadoelen komt de vereniging aankomend seizoen in de vierde klasse uit. Dat was voor Roele echter geen reden om de overstap af te blazen. “Natuurlijk heb ik daar over nagedacht, want het wordt toch een ander soort voetbal. In de vierde klasse zullen ploegen minder verzorgd spelen en gaan de randzaken eveneens anders zijn. Ik vind het echter voornamelijk belangrijk om lekker te voetballen en plezier te hebben. De rest zie ik dan wel weer.”

Roele kijkt bij OSV terug op een zwaar seizoen, waarin de vereniging direct goed van start ging. “We staken echt even boven onszelf uit en dan is het jammer dat we dit niet konden doortrekken. Persoonlijk presteerde ik iets minder dan de jaren ervoor, maar verder houd ik een goed gevoel over aan OSV. Of ik ooit nog terugkeer? Ik weet dat de deur altijd voor me openstaat, maar richt me na de zomer volledig op Kadoelen. Na dat seizoen zien we wel weer verder.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV